Princezna se zlatou hvězdou na čele: Jakým trápením si při natáčení prošla princezna Lada

Princezna se zlatou hvězdou na čele: Jakým trápením si při natáčení prošla princezna Lada
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I když se objevila pouze ve 4 filmech, stala se velmi populární. Všichni si herečku Marii Kyselkovou vybaví v roli princezny Lady z pohádkového filmu Princezna se zlatou hvězdou. Během natáčení schovávali její těhotenství a zůstala jí nehezká památka.

Kariéra

Původním povoláním byla zdravotní sestřička. Díky své kráse se ale přestěhovala na molo módních přehlídek, v té době byla označovaná za manekýnku. Na jedné přehlídce ji zaregistroval režisér Jiří Sequens, který ji v roce 1956 obsadil do svého dobrodružného filmu Větrná hora. Touto rolí se dostala do filmového průmyslu.

Podruhé se objevila ve filmu Bomba, který režíroval Jaroslav Balík. Ve stejném roce hrála ve filmu Touha. Čtvrtou a zároveň poslední roli získala ve filmu Princezna se zlatou hvězdou.

K princezně se dostala náhodou

Původně měla Marie Kyselková hrát jen velmi malou roli, a to jednu z dvorních dam. Hlavní hrdinkou, princeznou Ladou, měla být Miriam Hynková, která ale bohužel před natáčením vážně onemocněla, takže se musela hledat náhrada. Další favoritkou byla Eva Klepáčová, manželka samotného prince Radovana, kterého ztvárnil Josef Zíma. Tou dobou byla ale těhotná, takže roli získala Marie. Těhotná byla i Marie Kyselková, ale těhotenství bylo teprve na začátku, takže bříško dokázali skvěle schovat.

Jizva

Každý den jí na čelo lepili zlatou hvězdu, která nedělala dobře její pokožce, často měla kožní problémy. Díky tomuto lepení jí na natáčení zůstala památka ve formě jizvy uprostřed čela. K tomu musela mít celý den na hlavě paruku, takže natáčení nebylo lehké. Tohle vše jí vykompenzoval vysoký honorář.

Osobní život

Po natáčení princezny Lady se chtěla věnovat hlavně své rodině. Jejím prvním manželem byl Petr Haničinec, se kterým se rozvedla. Na podruhé si vzala zubaře Vladimíra Demka. Měla dohromady tři děti – syna Ondřeje a dcery Alžbětu a Žofii.