Slovenská diva Tatiana Pauhofová na Netflixu

Slovenská diva Tatiana Pauhofová na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Patří mezi hrstku slovenských hereček, kterým se podařilo získat si oblibu českých režisérů a širokou základnu českých diváků. I přes velkou popularitu si Táňa (39) velmi střeží své soukromí a je také pověstná tím, že odmítá komunikovat po telefonu, protože je to pro ni nepřirozené.

Není proto divu, že její známosti v minulosti většinou zkrachovaly na jejím časovém vytížení. V současné době je provdaná za Jonathana Pastirčáka, který je o 10 let mladší než ona a živí se jako producent a hudebník. V minulosti byla Táňa ve vztahu s hercem Tomášem Maštalírem.

Táňa k herectví tíhla už od dětství a v 10 letech se objevila před kamerou v seriálu Skřítek. Vystudovala obor herectví na VŠMU v Bratislavě, přestože ji rodiče tlačili ke studiu práv.

Kdyby jí to nevyšlo s herectvím, její vysněná práce byla na patologii, protože soudní lékařství jí silně přitahovalo.

Na Netflixu herečku můžete vidět hned v několika oblíbených filmech.

Šťastný nový rok

  • Slovensko / Česko, 2019

Kromě Pauhofové si ve filmu režiséra Jakuba Kronera zahráli například Zuzana Norisová, Emília Vášáryová, Jiří Bartoška, Tomáš Maštalír, Jakub Prachař nebo Anna Kadeřávková.

Čtyři přítelkyně vyrážejí na tradiční lyžovačku do Vysokých Tater, aby tam společně strávili Silvestr. Znají se už léta a ví, že se na sebe mohou spolehnout. Když se sejdou ženy, vše se točí kolem mužů. Nejinak je tomu i v této komedii.

Hana (Pauhofová) právě před pár dny zjistila, že ji přítel podvádí a místo dovolené u moře tak opět skončila s kamarádkami na horách. Přítelkyně Veronika (Gabriela Marcinková) prožívá právě spokojenou fázi manželství, i když její muž (Jakub Prachař) je v poslední době kvůli podnikání trochu nervózní. Vlastní totiž hotel, ve kterém jsou a na obzoru je nový majitel. Marcela (Antonia Lašková) je šťastně rozvedená a pobyt by si užila, kdyby hned u vchodu nepotkala bývalého manžela (Marek Majeský), který je na dovolené s mladou milenkou (Anna Kadeřávková). Partu kamarádek doplňuje Bára (Zuzana Norisová), která má jediný problém a tím je zapomětlivý manžel (Tomáš Maštalír). Když začne zapomínat odloženou vlastní dceru, trochu se jim dovolená začne komplikovat.

Ve filmu je vše, co má zimní komedie mít. O ztřeštěné situace se starají mladí herci, zatímco Emília Vášáryová a Jiří Bartoška prožívají své osudové setkání po letech a týden na horách všem zúčastněným trochu zamotá život.

Ve filmu je vše, co má zimní komedie mít, Zdroj: Lukáš Černoch / Bontonfilm

Lída Bárová

  • Česko / Slovensko, 2016

Na roli herečky Bárové ve filmu Filipa Renče se Táňa pečlivě připravovala a mělo jít o velkolepou podívanou, která byla podporována 15 miliony korun ze Státního fondu kinematografie, což bylo něco přes polovinu rozpočtu. Nakonec vznikl průměrný snímek, který mapuje život herečky Lídy Bárové, která už ani dnešní mladou generaci nezajímá.

Zajímavé je, že je to první český film, který je na Netflixu dostupný pod anglickým názvem The Devil's Mistress. V Německu byl film přijat vlažně a vysloužil si kritiku za málo zdůrazněné nacistické zlo.

Životní příběh mladé filmové hvězdy, která se zapletla s válečným ministrem propagandy Josephem Goebbelsem tak možná měl vzniknout o 30 let dříve, kdy mělo jméno Lída Bárová ještě zvuk.

Ve filmu si zahrál třeba Pavel Kříž, Simona Stašová, Anna Fialová, Jiří Mádl nebo Lenka Vlasáková. Táňa na sobě při natáčení měla 85 kostýmů a 35 klobouků. Nejluxusnější kožešinová pelerína byla nejcennějším kusem z šatníku a měla hodnotu 50 tisíc. Všechny její kostýmy stály 1,7 milionu korun!

 

Zdroj: