Margot Robbie není jen Harley Quinn ze Sebevražedného oddílu

Margot Robbie není jen Harley Quinn ze Sebevražedného oddílu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Australská herečka, která dnes patří mezi nejlépe placené hollywoodské hvězdy, oslavila 2. července 31 let. Ve filmové branži už toho stihla hodně a má na svém kontě celou řadu ocenění, i když některé sošky ji zatím unikají a zůstává u nominaci.

O to lépe se jí daří získávat si oblibu u filmových diváků a některé její role jsou už dnes kultovní.

Ačkoli Robbie zahájila svou kariéru v Austrálii, získala široké uznání poté, co se přestěhovala do Spojených států. V průběhu let stihla mnoho rolí s neuvěřitelným rozsahem charakterů a rozhodně nezapadla jako herečka jednoho hereckého stylu. I přes něžný vzhled to umí ve filmu pořádně rozjet a zvládne se vžít i do seriózních životopisných rolí. Mimo herectví je Robbie úspěšnou producentkou, která ve spolupráci se svým manželem Tomem Ackerlym vytvořila produkční společnost LuckyChap Entertainment.

O životě herečky

Margot Elise Robbie se narodila v Dalby v Queenslandu. Margot, kterou vychovávala svobodná matka po boku tří sourozenců, strávila většinu svého dětství na rodinné farmě. Ve věku 16 let měla hned několik zaměstnání, aby finančně přispívala do rodiny. Kromě toho studovala herectví a kvůli lepším příležitostem se odstěhovala do Melbourne.

Kariéra

Robbie zahájila svou kariéru v australských filmech a později se začala objevovat v australských reklamách a populárních show. Zásadní krok vpřed ve vysněné kariéře nastal v roce 2008, kdy si zajistila roli ve známé australské telenovele Neighbors.

Poté se mladá herečka rozhodla zkusit štěstí v Los Angeles, kde se ji z počátku moc nedařilo. Štěstí se na ni usmálo v roce 2013, kdy se jí podařilo získat hned dvě poměrně zásadní role pro kariéru. První menší role byla v romantické komedii Lásky čas a potom přišel divácky velice úspěšný snímek Vlk z Wall Street Martina Scorseseho. Tak si zahrála po boku již slavného Leonarda DiCapria. Film měl komerční úspěch i dobrý ohlas kritiky a v pokladně vydělal přes 392 milionů dolarů. Robbie byla chválená nejen pro dobrý herecký výkon, ale i pro přesný brooklynský přízvuk.

Po založení vlastní produkční společnosti se objevila ve filmu Focus (2015) po boku Willa Smitha. Film dostal protichůdné recenze, ačkoli výkon herečky byl označený jako velmi dobrý. Získala také ohlas u kritiků za svou roli ve filmu Z for Zachariah (2015). 

Další důležitá role přišla v roce 2016 se snímkem Sebevražedný oddíl, kdy se Margot objevila jako legendární Harley Quinn ve snímku Davida Ayera. Herecký výkon Margot byl oceněný jak kritiky, tak hlavně diváky. Poté ztvárnila Tonyu Hardingovou ve filmu Já, Tonya. Právě ztvárnění krasobruslařky a zveřejnění skutečného a zajímavého příběhu ze sportovního života se stalo jednou z jejích nejslavnějších rolí, kterou zastínila až role ve velice propagovaném hollywoodském trháku z roku 2019 Tenkrát v Hollywoodu od Quentina Tarantina, s hvězdami jako je Leonardo DiCaprio a Brad Pitt.

5. srpna 2021 bude mít premiéru nový Sebevražedný oddíl a s ním přijde opět parta hodně podivných superhrdinů s posláním zachránit svět. Herečka si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce a v příštích letech se předvede v celé řadě zajímavých snímků.

Nejen herectvím si Margot vydělává slušné peníze

V roce 2016 se stala tváří vůně Calvin Klein Deep Euphoria. O rok později se začala objevovat v reklamách společnosti Nissan na její řadu elektrických vozidel. V roce 2018 Robbie navázala kampaní pro Chanel, známou luxusní módní značku. Robbie se stala tváří jejich vůně Chanel Gabrielle Essence. Mnoho módních odborníků herečku chválí za její módní styl a je považována za jednu z nejlépe oblékaných osobností moderní doby.

Soukromý život

V roce 2014 začala Margot Robbie chodit s Tomem Ackerlym, pomocným režisérem, kterého potkala při natáčení. V roce 2016 se vzali. Poté, co žili společně v Londýně s řadou dalších spolubydlících, se přestěhovali do Los Angeles. Margot nezapomněla na svou rodinu, kromě několika nemovitostí pro sebe, koupila i dva luxusní domy pro matku a sestru v Austrálii. Ona sama vlastní například bytový dům v Hollywood Hills, který pronajímá. K bydlení užívá luxusní sídlo ve čtvrti Hancock Park v Los Angeles o rozloze 3300 m2 s vinným sklípkem, bazénem a místností věnované adoptovanému psovi.

Zdroj: