Diskuze

RETROKVÍZ: Pamatuješ si Marečku, podejte mi pero lépe než tvůj učitel češtiny?

Film Marečku, podejte mi pero! z roku 1976 v režii Oldřicha Lipského je zásobárnou vtipných hlášek a scén, z nichž humor jen tak nevyčpí. Vzpomenete si na všechny z nich? Potom nebudete mít problém správně označit otázky v našem kvízu!
Zpět na celý článek

Film Marečku, podejte mi pero! z roku 1976 v režii Oldřicha Lipského je zásobárnou vtipných hlášek a scén, z nichž humor jen tak nevyčpí. Vzpomenete si na všechny z nich? Potom nebudete mít problém správně označit otázky v našem kvízu!
Zpět na celý článek
Shrnutí článku: RETROKVÍZ: Pamatuješ si Marečku, podejte mi pero lépe než tvůj učitel češtiny?
Kdo je Hliník z filmu Marečku, podejte mi pero! a proč je spojen s Humpolcem?

Hliník je fiktivní postava z filmu Marečku, podejte mi pero!, která se podle děje odstěhovala do Humpolce. Město Humpolec si ho „přivlastnilo“, zřídilo mu muzeum a dokonce přebírá i jeho korespondenci.

Co je Hlinikárium a kde se nachází?

Hlinikárium je muzeum věnované fiktivní postavě Hliníka a filmu Marečku, podejte mi pero!. Nachází se v kulturním a informačním středisku města Humpolec, kde je mu věnována celá jedna místnost.

Je možné poslat dopis fiktivní postavě Hliníka?

Ano, je možné poslat přání nebo pohlednice na adresu Hliník z Aluminiové ulice v Humpolci. Díky vstřícnosti pošty a zlidovělosti filmu zde pošta fiktivnímu občanovi vždy spolehlivě dorazí.

Jakou roli si Iva Janžurová zahrála ve filmu Marečku, podejte mi pero! a proč ji měla odmítnout?

Iva Janžurová si ve filmu zahrála roli paní Evy Týfové. Její partner Stanislav Remunda jí roli rozmlouval, protože měl pocit, že herečka hraje pořád jen v bláznivých komediích.

Proč herečka Iva Janžurová natočila svou roli tajně?

Iva Janžurová natočila roli Týfové tajně bez vědomí svého partnera Stanislava Remundy, který jí roli rozmlouval. Ten se o tom, že ve filmu hrála, dozvěděl až v kině.

Zpět na celý článek

Možná jste zmeškali

Umpa-lumpové a bláznivý čokoládový magnát: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte Karlíka a továrnu na čokoládu
04.06.2024

Umpa-lumpové a bláznivý čokoládový magnát: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte Karlíka a továrnu na čokoládu

Příběh plný fantazie, magie, dobrodružství, ale hlavně čokolády už roky kouzlí úsměv na tvářích diváků všech věkových kategorií. Vyzkoušejte si,...

Krkonošské pohádky: „Anče, Kubo, hajnej, nestát a nosit!“ To přikazuje milostpán Trautenberk. Zjistěte v našem testu, jaká postava byste byli vy
27.02.2024

Krkonošské pohádky: „Anče, Kubo, hajnej, nestát a nosit!“ To přikazuje milostpán Trautenberk. Zjistěte v našem testu, jaká postava byste byli vy

Pohádky mají v sobě jisté kouzlo. Jsou pohlazením pro děti, ale i pro dospělé. V Krkonošských pohádkách vidíte kromě jiného i krásnou přírodu....

Nejslavnější lékaři z nemocnice, která se nacházela na kraji města, se nám vrací
19.05.2024

Nejslavnější lékaři z nemocnice, která se nacházela na kraji města, se nám vrací

Seriál Nemocnice na kraji města, který se poprvé objevil na obrazovkách Československé televize v roce v listopadu 1978, si i dnes najde své diváky...

Na obzoru už cválají dva jezdci, Vinnetou a jeho bílý bratr Old Shatterhand, a to znamená, že začaly prázdniny
30.06.2024

Na obzoru už cválají dva jezdci, Vinnetou a jeho bílý bratr Old Shatterhand, a to znamená, že začaly prázdniny

Pro všechny příznivce návratu do dětství je dobrou zprávou, že Česká televize vsadila na klasiku a začínáme k filmem z roku 1963, který natočil...

Zlatá labuť: Irena se přepočítala, Gruber se naštval a vyhrožuje a trestá
12.04.2024

Zlatá labuť: Irena se přepočítala, Gruber se naštval a vyhrožuje a trestá

V obchodním domě i mimo něj je to tentokrát nabité láskou. Všechny příběhy ale nebudou mít dobrý konec. Kristýna chce zachránit Vojtu, Jakub by rád...

Kvíz: Dva a půl chlapa s Charliem Sheenem i bez něj
24.06.2024

Kvíz: Dva a půl chlapa s Charliem Sheenem i bez něj

Seriál Dva a půl chlapa je neodmyslitelně spjat s hercem Charliem Sheenem. Ten v něm ztvárnil roli bohatého sukničkáře Charlieho Harpera. Poslední...

Ulice: Rodina Nyklových se rozpadá. Po Pavlíkovi opouští loď další oblíbená postava
21.03.2024

Ulice: Rodina Nyklových se rozpadá. Po Pavlíkovi opouští loď další oblíbená postava

Rodina Nyklových bude ochuzena o dalšího divácky oblíbeného člena. Po osmi letech opustí Ulici herečka Anežka Rusevová, která vešla ve známost...

Retro biják: Návštěva kina jako společenská událost v roce 1970
02.07.2024

Retro biják: Návštěva kina jako společenská událost v roce 1970

Vrátíme se do dob, kdy nebyly streamovací služby, nebyly dokonce ani satelitní televizní stanice a návštěva kina byla považována za společenskou...

Dnes v Ulici: Vilmu zaskočí nečekaná žádost a Vojta už může fotbal hodit za hlavu
24.05.2024

Dnes v Ulici: Vilmu zaskočí nečekaná žádost a Vojta už může fotbal hodit za hlavu

Zatímco u Nyklů se řeší Vildova nestydatá chamtivost po Vilmině majetku, u Marečků se nemluví o ničem jiném než o fotbale. Vojtovi může konečně...

Aristokratka ve varu si našla cestu na obrazovky a Kostka zažije uragán v podobě okouzlující Simony Lewandovské
20.04.2024

Aristokratka ve varu si našla cestu na obrazovky a Kostka zažije uragán v podobě okouzlující Simony Lewandovské

Pokud patříte mezi příznivce českých komedií, určitě si vychutnáte další osudy postav, které se zrodily podle knižní předlohy kastelána Evžena...

Diskutujte

Nejnovější diskutované