X-men: Proč musel Cyclops nosit dvojité podrážky?

X-men: Proč musel Cyclops nosit dvojité podrážky?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Laserový pohled, ovládání počasí a schopnost létat – s těmito dovednostmi se na planetě rodí děti. Mezi lidmi zavládne strach a zmatek, protože se zde objeví mutanti s mimořádnými schopnostmi, jako je Profesor X, Wolverine, Storm, Jean Grey, Rogue, Cyclops, Magneto, Toad, Mystique a Sabretooth.

Ti mají za úkol se své schopnosti naučit ovládat, čehož se ujme profesor Charles Xavier ve své škole. Tomu však chce zabránit senátor Kelly, který chce mutanty vyhladit. Najdou mezi sebou všichni rovnováhu a pochopení, nebo hrdiny čeká nelehký boj o život na planetě?

Film vznikal dlouhá léta, na scénáři byly neustále nějaké změny

Práce na filmu začaly už v roce 1989, ale film byl do kin uveden až v roce 2000. Samotný scénář měl několik variací, většinou se lišily v počtu postav. Píle se tvůrcům však vyplatila, snímek byl oceněn cenou Saturn Award v kategorii Nejlepší sci-fi film roku 2000.

Jak se tvůrci vypořádají s technickými chybami herců?

Postava Cyclops, kterého ztvárňuje James Marsden je nejvyšší z celého filmového týmu, ovšem ve skutečnosti nejvyšším členem byl jeho kolega Hugh Jackman. Proto musel Marsden nosit boty s dvojitou podrážkou, aby se Jackmanovi vyrovnal. Jakmile byla scéna „od kolen nahoru“, Marsden musel stát na něčem, co převyšovalo osatní.

Kdo měl hrát koho?

Producenti uvažovali, že do role Jean Grey obsadí herečku Marii Bello. Také si pohrávali s myšlenkou, že postavu Wolverina by mohl ztvárnit Jean-Claude Van Damme. Také role Sabretootha byla nabídnuta známému zápasníkovi wrestlingu Kevinu Nashovi. Ačkoliv roli Storm si zahrála Halle Berry, role byla nabídnuta také Angele Bassett a Jade Pinkett Smith, obě nabídku odmítly.

Další snímek ze studia Fox můžete sledovat už 13.8. na televizi Prima Cool.