Vrátí se někdy Matěj Jordán zpět do Ulice?

Vrátí se někdy Matěj Jordán zpět do Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Matěj Jordán (Jakub Štáfek) byl jednou z esenciálních postav nekonečného a stále populárního seriálu Ulice. Syn Báry a Tomáše Jordánových, sympaťák a lamač srdcí – takto si jeho postavu diváci pamatují. Jeho odchod byl, zvláště pro fanynky, šokem. Je tu šance, že se někdy postava vrátí?

Jak šel čas s Matějem Jordánem

 Ulici vídáme na obrazovkách od roku 2005 a od stejného roku zde figuroval i Jakub Štáfek. Dokonce první záběry prvního dílu ulice patřily právě rodině Jordánových vracejících se z dovolené. Diváci jej poznali jako puberťáka, který prožíval první slasti a strasti, průšvihy i radostné momenty a loučili se s ním, když měl za sebou podnikání ve vlastní firmě, život v Kanadě a v neposlední řadě vážný vztah s Katarínou Benešovou (Jana Kovalčíková).

Největším milníkem a zároveň jakýmsi uzavřením jeho seriálového života bylo narození syna Vincenta, kterého zplodil s již zmiňovanou Katarínou. Dějová linka této rodiny byla ukončena stěhováním se do Španělska. Reakce, na sociálních sítích, spojené s jeho odchodem, byly rozporuplné. Netýkali se ani tak postavy Matěje jeho odchod byl, především fanynkám, líto. Nicméně už méně oplakávali jeho partnerku Katarínou – ta pro svoji horkou krev a časté hysterické scény byla daleko méně oblíbená.  

Definitivní odchod hvězdy Ulice 

Definitivní odchod herce se udál v roce 2019 a nic v této době nenasvědčuje jeho návratu. Přihrává tomu i fakt, že se ulice od té doby velice změnila a nikoho z rodiny Jordánů už na obrazovkách nevídáme.

Jeho seriálová sestra Tereza Jordánová (Patricie Pagáčová) odešla ze seriálu chvíli před ním a Matěj byl tak posledním představitelem rodiny Jordánových. Těžko si tedy představit vhodnou dějovou linku, kam zpět Matěje zařadit. Na stranu druhou, jeden předchozí odchod a následný návrat Matěje už diváci zažili. Prý si tehdy herec řekl o vysokou sumu peněz za svůj návrat a myslel si, že ji produkce nebude ochotna zaplatit. To se nestalo a s Matějem Jordánem jsme se setkávali ještě poměrně dlouho.  Avšak i soukromý život Jakuba Štáfka se od té doby vyvinul a jak sám říká spojit jeho nynější aktivity s nahrávacími dny by bylo velice těžké.  Zejména pro tréninky a zápasy v MMA kde se Jakub nevyhne úrazům obličeje a za to by mu nepoděkoval žádný režisér.  

Kým je Jakub Štáfek dnes a jak vzpomíná na ulici?  

Jedno se Jakubovi uznat musí – vymanil se z role Matěje a teď je spíš známý jako MMA zápasník, režisér, herec, producent a v soukromém životě především pyšný otec dcery Olívie. Jeho posledním, asi největším počinem, je film Shoky & Morthy: Poslední velká akce. Na začátky v ulici vzpomíná rád – úsměv na tváři se mu objeví zejména při vzpomínce na jeho účes, který neměl daleko do muletu. Další legendární scénou je jeho prohraná sázka, za kterou musel proběhnout nahý parkem.

Nejvíce zkušeností mu podle jeho slov dala herečka Hana Maciuchová, avšak přiznává, že v pubertě si její přítomnosti tolik nevážil. 

Štěpán Kozub a Jakub Štáfek, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto