Je mu 73, ale pořád je k sežrání. Pár zajímavostí ze života Jiřího Bartošky

Je mu 73, ale pořád je k sežrání. Pár zajímavostí ze života Jiřího Bartošky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Před šesti lety bojoval s rakovinou. Boj naštěstí vyhrál a do pracovního života se vrátil hlavní rolí v Teorii Tygra. A byl ještě víc sexy, než kdy dřív! I přestože po něm touží leckterá žena, on sám je už několik desetiletí šťastný po boku své manželky Andrey.

K herectví se dostal náhodou. V dětství ho velmi bavilo malování a umění ho uchvátilo natolik, že se chtěl stát kunsthistorikem. Na školu ho ale nevzali, a tak musel nastoupit na vojnu. Neměl úplně přesné představy, co bude dělat potom. Vzhledem k tomu, že v šedesátých letech docházelo k uvolňování politické situace, uvažoval o vycestování za hranice. Nicméně jeho kamarádky, Eliška Balzerová a Jana Švandová, které tou dobou už studovaly herectví, za něj z legrace podaly přihlášku na JAMU. On to bral spíše jako šanci, jak se na dva dny ulít z vojny. Ke zkouškám ho připravoval Bolek Polívka a on se nakonec dostal. A to určilo celé jeho životní směřování.

Herectví mu ovšem málem zkomplikovalo i vztah s manželkou. Andrea Bartošková je vystudovaná archeoložka a když si domů přivedla herce, babička si povzdechla „Kdyby byl alespoň zubař!“ Bartoška musel svou pozici obhajovat, nakonec ale jeho manželka dobře udělala. Jeden z našich nejznámějších a nejcharismatičtějších herců zcela určitě nemá problém rodinu zabezpečit. Navíc s manželkou mají dodnes láskyplný vztah – a to je v dnešní době a navíc v herecké branži opravdu velká výjimka. Pokud si pár prošel krizemi, uměl je vždy dokonale skrýt a vždy působí šťastně a harmonicky.

Bartoška je vášnivý kuřák, kouří od dětství. Cigaret se nevzdal ani když mu před několika lety byla diagnostikována rakovina mízních uzlin. Tu ale porazil a spotřebu cigaret alespoň výrazně snížil. A hned po uzdravení přijal roli v úspěšném filmu Teorie tygra. Po boku Elišky Balzerové úplně zářil a oslnil tak nejen své vrstevnice, ale i ženy o pár generací mladší. Prostě sex symbol jak má být! A nakonec se vzdal i cigaret. Letos konečně přestal kouřit. Sice přibral devět kilo, ale to mu na sex-apealu rozhodně neubralo.