Má Ondřej Pavelka s Karlem Roklem ze ZOO společného ještě něco jiného kromě bezvadného charakteru, zásadovosti a férovosti?

Má Ondřej Pavelka s Karlem Roklem ze ZOO společného ještě něco jiného kromě bezvadného charakteru, zásadovosti a férovosti?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu ZOO, který vysílá FTV Prima od ledna 2022, hraje velké množství populárních a oblíbených herců. Mezi ně stoprocentně patří Ondřej Pavelka, který si tu střihl roli bývalého učitele, nadějného spisovatele a milujícího manžela Karla Rokla.

Diváci si často v duchu kladou otázku, jestli má postava něco společného se svým představitelem. U Ondřeje Pavelky se zdá, že charakterově si se svým Karlem Roklem dokonale sedl. Pavelku vnímáme jako klidného, rozvážného a zásadového muže. V jeho rolích mu věříme, máme ho rádi v seriálech a filmech a připadá nám jako důvěryhodný člověk. A přesně takový je i jeho Karel Rokl. Ten navíc věnuje neskutečně láskyplnou péči své manželce Marii (hraje ji Veronika Freimanová) a neváhá jí ani uvařit skvostnou večeři. Jestli i tohle zvládá skutečný Pavelka, sice nevíme, ale i to je možné.

Učitel hraje učitele

Má Pavelka s Karlem Roklem společného ještě něco jiného kromě bezvadného charakteru, zásadovosti a férovosti? Určitě povolání. Říkáte si, že je to nesmysl, protože Ondřej Pavelka je přece herec (a navíc také dabér, scenárista, režisér a dramaturg), zatímco postavu Karla Rokla známe jako bývalého učitele? Jenže i Pavelka se začal živit jako učitel, a to dokonce vysokoškolský. V mládí vystudoval DAMU, což mu otevřelo dveře k herectví – a ve vyšším věku se na tuhle školu vrátil jakožto pedagog, aby pomohl vzdělávat budoucí herce.

Dá se nalézt nějaká spojitost mezi Ondřejem a Karlem? Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Nadějný spisovatel

O Karlu Roklovi diváci vědí, že už v minulosti psal knihy, ale nebyl ve své snaze příliš úspěšný a všichni oslovení nakladatelé ho odmítli. Až v průběhu seriálu ZOO se Karlovi podařilo napsat román Zločin v ZOO, který má naději na vydání. A když Karlova rodina sežene sponzora a zajistí, že se kniha skutečně vydá, z obyčejného bývalého učitele je rázem spisovatel. Ondřej Pavelka samozřejmě spisovatelem není. Ale snadno by mohl být. Kromě herectví občas zabrousí do scenáristiky, takže psát rozhodně umí. Uvidíme, jestli se jednou dočkáme i jeho skutečné knihy, třeba memoárů.

Přátelství a pomoc na prvním místě

Dá se nalézt ještě nějaká spojitost mezi Ondřejem Pavelkou a Karlem Roklem? Určitě jejich vstřícný vztah k lidem. Pavelka už na první pohled působí jako sympatický, vstřícný muž, je oblíbený mezi svými kolegy, dokáže se všemi vycházet a nemá problém zapojit se snad do jakéhokoliv projektu, který ho zaujme. Spolupráce s lidmi mu zkrátka nečiní potíže.

Úplně stejně je na tom i jeho Karel Rokl. Když třeba Viky Janečková v seriálu ZOO chtěla založit firmu, ale nedařilo se jí to, Rokl jí nabídl pomocnou ruku a pomohl jí sehnat lidi, s nimiž mohla začít spolupracovat. Zkrátka, umí to s lidmi a rád si s nimi udržuje vřelé vztahy. A možná proto mají Rokl i Pavelka i ve svém věku celou řadu obdivovatelek.

Zdroje článku: