Specialisté: Ukáže hvězda Slunečné Marek Lambora tentokrát i svou temnější stránku?

Specialisté: Ukáže hvězda Slunečné Marek Lambora tentokrát i svou temnější stránku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jako Janka Linharta si Marka Lamboru zamilovali všichni pravidelní diváci seriálu Slunečná. Svou popularitu dokázal využít naplno, a to měl původně postavu hrát Štěpán Benoni. Ten ji ale odmítl a o roli se ucházely desítky jiných herců. A teď se mu podařilo získat roli v seriálu Specialisté.

Nebude ale jediným zpestřením deváté řady populární krimi. Zpět je i charismatický David Prachař. Ten se k natáčení vrací po čtyřech letech. Není to tak obvyklé, aby se do kriminálních seriálů postavy vracely. Zatímco u nekonečných seriálů je to běžným řešením, když si herec chce od své postavy odpočinout, Prachař odešel proto, že byl velice časově vytížený v divadle.

Děj seriálu se posunul a jeho místo převzal Martin Dejdar. Prachař bude zastávat roli, která nebude vyžadovat tolik času. Z návratu je nadšený, protože má na minulou práci krásné vzpomínky, které jsou spojené s kolegy Honzou Zdražilem, Jakubem Štáfkem a Zuzanou Kajnarovou. Rád zavzpomínal i na náročné, ale zajímavé natáčení v terénu. To bude tentokrát trochu jinak, protože jeho role bude většinou zasazená do kanceláře.

Postava vrchního komisaře Pavla Vondráčka se vrací do nové pozice a podle Davida Prachaře bude tak trochu zdrojem napětí. Podle Prachaře je cílem okořenění vztahů mezi hlavními postavami, aby divákům nezevšedněly. Je jasné, že bude asi trochu kritizovat práci Martina Dejdara a srovnávat ji s tím, jak ji dělal on.

David Prachař, zdroj: TV Nova

Do party se po třech letech vrací i Zuzana Kajnarová, která se na návrat také těšila, ale měla trochu strach, že bude začínat točit v zimních měsících, což není snadné, když se hodně točí v terénu. A jako kapitánka Zuzana Koutná bude pokračovat ve své práci tam, kde skončila, a na rozdíl od Prachaře bude často ve středu akčních scén.

U její postavy došlo k drobným změnám. Ze Zuzany Májové se stala vdaná paní, která si vzala státního zástupce Koutného. Herečka ale nepředpokládá, že by její postava měla nějakou výraznou osobní linku, a tak půjde hlavně o její práci.

Za sebou už má první natáčení v terénu mimo Prahu, kdy naháněla s pistolí v ruce auto. Kapitánka Koutná bude opět jedinou ženou v mužském kolektivu a taková práce se herečce líbí, protože kolegové jsou vždy velmi milí. A navíc má postava Zuzany ve scénářích jistý ženský prvek, takže některé situace řeší smířlivěji než „horkokrevní“ muži.

Zuzana Kajnarová, zdroj: TV Nova

A konečně je zde postava, která je trochu zahalená tajemstvím. Marek Lambora toho o své postavě zatím moc neprozradil.

„Ale je pravda, že jsem asi více nervózní z toho, jak budou mou postavu diváci brát, když už seriál na obrazovkách nějakou dobu běží. Přece jen svým příchodem trochu vody rozčeří,“

uvedl herec.

O své postavě prozradil, že je to kluk, který neměl úplně jednoduché dětství. Okolnosti ho dovedly k tomu, že se z něj stal trochu samorost. Je to floutek a drzoun.

A bude mít určitě v seriálu velký prostor, protože Lambora uvedl, že si žádné jiné pracovní závazky nevzal. Chce se naplno věnovat své nové roli. Uvedl, že má hodně natáčecích dnů, které jsou i fyzicky náročné.

Marek Lambora, zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • autorský článek