Pátek v Ulici: Kristýna není tak silná, jak si myslela. Kryštof zjišťuje, v jaké finanční tísni se jeho rodiče nachází

Pátek v Ulici: Kristýna není tak silná, jak si myslela. Kryštof zjišťuje, v jaké finanční tísni se jeho rodiče nachází
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nic není trvalé, a proto se ani Kristýna necítí šťastná. A to měla síly a přesvědčení, že to zvládne, na rozdávání. Jenže stačí další směna k tomu, aby na sobě pocítila přicházející ataku. Pomůže jí, když dá výpověď? A pomůže, když si Kryštof na rovinu promluví se svými rodiči? Možná už konečně odloží hrdost stranou a jejich nepříznivá situace se začne řešit.

Kryštof z rodičů tahá tíhu jejich finanční situace

Ačkoliv mu nemluvení s vlastní mámou vydrželo docela dlouho, donekonečna takhle fungovat nemůže. Ne po tom, co zjišťuje, že jeho máma s tátou vytopili sousedův byt a teď nemají na zaplacení škody. U nich doma pak zjišťuje, že nic není tak zlé, aby to nemohlo být ještě horší. Soused nechce deset, nýbrž čtyřicet tisíc korun. Na to ale v žádném případě nemají. Bude na to mít Mára? Vezme si více rozvážek a nechá mámu hlídat své kluky? Nebo svému tátovi dohodí práci? To by ale muselo být něco normálního.

Je totiž patrné, že na rozvážení jídla už Luboš nemá. Proč ale nehledají něco méně náročného, to je ve hvězdách. Vždyť by klidně mohli dělat školníka ve škole nebo někde na vrátnici. Že by v Praze nebyla žádná trafika, která by potřebovala obsluhu? Nejspíš ne. No hlavně, aby Luboš s Věrkou nezačali sbírat papír a plechovky. To už by bylo vážně k smíchu.

Kristýna se přepočítala, na ataky je pořád krátká

Kéž by nadšení, které Kristýna po pobytu na statku měla, bylo delší než pár dnů. Stačí málo a Kristýna už je zase na dně. První směnu po nemocenské nezvládá, a tak dává výpověď. Rozhodně nepotřebuje, aby se na ni lidé při atace koukali jako na zvířátko. Jenže co bude dělat dál? To netuší, ale urychleně by měla něco vymyslet, když hodlá pokračovat v terapii s Julií. Ta totiž něco stojí a nemůže počítat s tím, že by jí to celé financovala máma. Ne po tom, co jí lže o užívání antidepresiv.

Navíc už i Luděk se dozvídá, že ke svému odborníkovi nedochází. Jak jim to teď má vysvětlovat slabá a s náběhem na další ataku? Jenže Blanka dělá, jako by sama nebyla lékařka a jako by se sama neocitla na samém dně. Nedává Kristýně žádný prostor, pořád do ní sype svá moudra. To ale Kristýna nepotřebuje. Cítí se sama a zranitelně.

Zdroj článku:
  • Autorský text