Zlata Adamovská: Z krasavice po zralou ženu, která neztratila šarm

Zlata Adamovská: Z krasavice po zralou ženu, která neztratila šarm
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V těchto dnech si můžeme sympatickou herečku připomenout v seriálu Hříchy pro pátera Knoxe, který měl premiéru v roce 1992. Zlata si zde zahrála velice všetečnou barovou zpěvačku, která si ráda hraje na amatérského detektiva.

Seriál vznikl v režii Dušana Kleina podle předlohy Josefa Škvoreckého. Při premiéře diváci dokonce soutěžili a odpovídali na soutěžní otázku, kterou pokládal sám režisér.

Zlata Adamovská má stále dost práce, ale zůstává věrná Ordinaci v růžové zahradě, kde je téměř od začátku seriálu. Pamatuje tak ještě jeho popularitu, která už je ale dávno pryč. I přes svůj věk je stále velice pohledná, což předvedla třeba v komedii Ženy v běhu z roku 2019.

Zlata Adamovská se před kamerou začala objevovat už během studia na konzervatoři. Byla velice hezká a působila křehce. Často tak hrála role mladých naivních krásek. Měla štěstí, že se v té době točilo hodně filmů a seriálů pro mladé, protože režiséři se tak vyhýbali politickému tlaku doby. Určitě si ji vybavíte také v pohádce Princ a Večernice, kde si zahrála jednu z princezen.

Hodně se zviditelnila rolí Nadi ve snímku Mladý muž a bílá velryba. Potom přišel seriál Sanitka, kde ztvárnila nepřehlédnutelnou partnerku jednoho z hlavních hrdinů – doktora Jandery v podání Jaromíra Hanzlíka, který patřil v té době k nejobsazovanějším hercům.

Nabídek od televize měla vždy tolik, že dokonce neměla ani stálé divadelní angažmá a hostovala pouze v několik divadlech. Až v roce 1986 se stala členkou Městských divadel pražských. Stala se také dvorní dabérkou Meryl Streepové, kterou nadabovala ve více než dvaceti filmech.

Adamovská jako zvědavá zpěvačka Eva
Adamovská jako zvědavá zpěvačka Eva. | Zdroj: Olga Svobodová / © Česká televize

Vynikala přirozenou krásou, spěchala na vdavky, ale už v třiadvaceti letech se rozvedla. Potom přišlo další manželstvi s Radkem Johnem. Páru to spolu ve společnosti tak slušelo, že si ani nikdo nedovedl představit, že by v manželství byly problémy.

Když se na Johna provalil dvouletý vztah s jednou mladou moderátorkou, Zlata to ještě ustála, ale to netušila, že ji čeká ještě další nemilé překvapení.

Po více než dvaceti letech se na Johna provalilo nemanželské dítě. Jeho děti se Zlatou měly 22 a 15 let, když u něj novináři při dopravní nehodě v roce 2010 zahlédli v autě autosedačku. Tu si populární publicista přendával z nabouraného auta do náhradního vozu. Novinářům potom nedalo moc práce zjistit, že má záletník dvě rodiny a úspěšně žije dva životy. V druhém vztahu měl už sedmiletou dceru, kterou se mu podařilo utajit.

Zlata se tak o radovánkách svého manžela dočetla z novin, a to není nejlepší způsob, jak zjistit, že je v manželství něco špatně. Ale ani tato zlá zkušenost ji neodradila od dalšího vztahu, přestože k němu už přistupovala s rozumem a velkou opatrností. S hercem Petrem Štěpánkem už to nebyl uragán vášní, ale přátelství, které přerostlo v hlubší vztah.

Přestože se o krásných ženách říká, že stárnutí nedokážou akceptovat, Zlata Adamovská stárne s grácií, svůj věk přijala a na nic si nehraje. Říká, že stárne spolu se svými fanoušky, a tak jí to přijde přirozené.

Seriál Hříchy pro pátera Knoxe je k vidění na ČT1 vždy v neděli dopoledne.

Zdroje článku: