Princ a Večernice: Proč herci během natáčení zapáchali aneb to nejzajímavější o slavné pohádce

Princ a Večernice: Proč herci během natáčení zapáchali aneb to nejzajímavější o slavné pohádce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pohádka z minulého století, ale stále nám vytváří úsměv na tváři během vánočních svátků. Zapnout si ji můžete 30.12. v 16:55 na televizi Prima. Jak vypadá děj této pohádky, která vznikla podle knížky Boženy Němcové? A co jste o ní ještě nevěděli?

Hlavním hrdinou je princ Velen a jeho tři sestry. Jeden večer mu starý král svěří do rukou své království. Velen toho využije a během jedné noci provdá všechny své dcery a sám se zamiluje do Večernice, která je sestrou jeho nových švagrů Slunečníka, Měsíčníka a Větrníka. Král jeho čin nechápe, a proto Velen musí své sestry najít. Během těžké cesty na něj číhá spousta překážek. Nakonec své sestry najde a o Večernici se utká v boji se zlým Mrakomorem. Zvítězí dobro nad zlem?

Zajímavosti o pohádce

  • Slunečník má svou korunu vyrobenou z dikobrazích bodlin.
  • Vladimír Menšík měl během natáčení silné astmatické záchvaty, proto se musely dělat přestávky, aby si herec mohl píchnout injekci.
  • Scénu, kdy princ a sestry spadli do rybníka, se muselo podařit natočit na poprvé. Kvůli drahým kostýmům totiž neměli druhou šanci. Nikdo před tím pádem nezkoumal dno rybníka, bylo tam bahno, do kterého se všichni začali bořit, pak se nemohli zbavit zápachu.
  • Tvůrci pohádky chtěli nějakou neokoukanou tvář, proto vybrali Juraje Ďurdiaka. Libuše Šafránková byla už od začátku jasná volba.
  • Souboj prince Velena s Mrakomorem byl natočen na hradě Trosky.
  • Plakát k tomuto filmu se objevil v dramatu Restaurace na zdi vedle Františka Lebedy, když telefonoval své tetě.