KVÍZ: Vyzkoušejte si, co si pamatujete z filmu Gladiátor

KVÍZ: Vyzkoušejte si, co si pamatujete z filmu Gladiátor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gladiátor – jeden z nejproslulejších historických filmů, které nám kinematografie v historii nabídla. Není proto náhoda, že je velice divácky oblíbeným i skvěle hodnoceným titulem, a to jak v rámci různých anket, tak i filmových portálů.

Gladiátorské zápasy, monumentální antické stavby, silné příběhy a mnoho dalšího – to je Gladiátor. Sledujeme zde příběh římského generála Maxima, který se má postavit do čela Říma a přetvořit ho v republiku, což je posledním přáním umírajícího císaře Marka Aurelia. To však nechce dopustit jeho syn a právoplatný následník trůnu – Commodus, jenž proto jeho smrt urychlí, aniž by se to Maximus dozvěděl, a sám se usadí na trůn. Z Maxima se posléze stává otrok, jemuž nový císař nechal vyvraždit rodinu a udělal z nepřítele impéria.

Posléze se z něj stává gladiátor, který touží po jediném – po pomstě. Mimochodem, víte, že se v současné době pracuje na pokračování, které by mělo do kin zamířit patrně v druhé polovině příštího roku? Sice již bez postavy generála Maxima, kterou ztvárnil brilantní Russell Crowe, ale to třeba nebude tolik vadit. Místo něj se bude děj totiž zřejmě zaměřovat na mladého Lucia, tedy synovce císaře Commoda z předchozího dílu. Alespoň to se prozatím šušká. Ano, víme toho málo, ale o to více se těšíme. Než ale druhý díl zamíří na filmová plátna, připomeňte si první díl z roku 2000 v našem kvízu.

Zdroje článku: