Dobrodružný snímek Ztracené město Z právě letí na Netflixu a má český dabing

Dobrodružný snímek Ztracené město Z právě letí na Netflixu a má český dabing
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Major Percy Fawcett (Charlie Hunnam) je poslán jako kartograf do srdce Amazonie, aby jednou provždy všem vyjasnil, jak fungují v těchto končinách národní hranice. Ačkoliv v jeho pracovní náplni není nic dalšího, o co by se měl na místě zajímat, jeho pozornost upoutají stopy starověké civilizace.

V dalších rolích překvapivě dobrého dobrodružného filmu poznáte třeba Roberta Pattinsona jako Henryho Costina nebo Toma Hollanda ztvárňujícího Jacka Fawcetta.

Během této první expedice do Amazonie v roce 1906 je to téměř neobjevená a nehostinná země. Kartograf narazí na jedinečný archeologický nález. Hrnce a pánve, které najde hluboko v džungli, přesvědčí Brita, že musela existovat starověká civilizace a skryté osídlení. Navzdory krátkozrakosti svých krajanů, kteří si myslí, že jsou nadřazeni všem ostatním lidem, a skepticismu, se kterým se Brit setkává po svém návratu, je odhodlán dokázat svou teorii a najít toto ztracené město Z.

James Gray založil Ztracené město Z na úspěšné stejnojmenné knize novináře Davida Granna, který zkoumal jednoho z nejznámějších, ale také nejzáhadnějších anglických průzkumníků.

Ztracené město Z vyniká v okamžiku, kdy kamera vezme diváky na magickou cestu objevování. Záběry z nádherné přírody jsou okouzlující.

Režisér James Gray obraz doplnil soundtrackem plným Bacha, Beethovena, Strausse a Stravinského, což vede až ke zlověstným scénám. Hlavní herec Charlie Hunnam je velmi charismatický Percy Fawcett. Sienna Miller je dokonale obsazena do role manželky Niny a Robert Pattinson je podmanivý parťák. Kritici pravidelně chválili Graye za atmosféru starého Hollywoodu, který je v jeho filmech. Ztracené město Z působí ve stejném stylu a je fascinujícím, vzrušujícím a přesvědčivým filmem.

Neuvěřitelné dobrodružství během hledání ztracené civilizace je zde v protikladu s byrokracií, které musí dobrodruh čelit při jednání se svými britskými kolegy. Hluboko v srdci pralesa, kde nachází další a další stopy po existenci vyspělé civilizace, je jeho posedlost po nalezení ztraceného města stále silnější.

Roli dobrodruha zvažoval Brad Pitt, ale odradil ho několikaměsíční pobyt v džungli. 

 

Zdroj:

  • autorský článek