Dnes v Ulici: Soňa takticky rozkládá profesorský sbor

Dnes v Ulici: Soňa takticky rozkládá profesorský sbor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soně se daří to, co si umanula na začátku: totálně rozložit celý profesorský sbor. Dost jí k tomu pomohlo Irenino labilní rozpoložení. Po dnešku se už Irena s Magdou nejspíš nebude kamarádit.

Irena káže vodu a pije víno

Ze všeho nejvíce by si teď Irena přála, aby to na její škole klapalo. To si ale neměla v pokročilém věku dělat dítě a pak toužit zachránit svět. Na všechno očividně nestačí. Místo, aby to přiznala a svou funkci někomu byť jen dočasně svěřila, hodlá jít i přes mrtvoly. Aktuálně kope za svou dobrou pověst. Má snahu všem ukázat, jak všechno hezky stíhá. Pravdou ale je, že nestíhá. K ničemu jí bude i omluva, kterou Magdě vyjádřila. Vždyť se s ní nechtěla pohádat. Už vůbec jí nechtěla říct, že je jen řadovým zaměstnancem. Irena však káže vodu a sama pije víno. Magdě klade na srdce, aby své osobní pocity a nálady netahala do pracovní sféry. Ona sama si však ostatní pouští až moc k tělu a plete se do věcí, do kterých jí opravdu nic není.

Soňa si dál z Magdy dělá kamarádku

Soňa Magdu dál překvapuje. V poslední době se jí drží jako klíště. Prý přišla na to, že ony dvě jsou silnější, když tahají za jeden provaz. Dřívější zrada a šikana jako by ani neexistovala. Tak jednoduše to má Soňa nastavené. Bezlepková a bezlaktózová snídaně má jejich přátelství stmelit ještě více. Mezi sousty však Soňa Magdě vtlouká do hlavy, jak Irena nestíhá a jak to ony dvě musí zachránit.

Magda prokoukla Soninu strategii, ale už nezvládne svůj špatně nastavený kurz otočit

Magda je až příliš hodná na to, aby odhalila Soniny podlé intriky. Oči jí naštěstí otevírá Otík. Ten pořád nemůže Soňu ani cítit. Představa, že u ní Magda snídala, se mu vyloženě hnusí. Pak prohlásí něco o chaosu a Magdě se rozsvítí. Ano, přesně to Soňa dělá. Dělá kolem Ireny až zbytečně velké drama. Způsobuje chaos, ve kterém má jedině ona přehled. To proto má pocit, že Irenu ztrácí. Vždyť se stala Soniným komplicem! Tohle musí zarazit dříve, než bude pozdě.

Irena se cítí být zrazená

Ono už ale pozdě je. Ačkoliv Magda na Soňu vyjede, ať už s ní dál nepočítá, Soňa si to jako vždycky vyloží po svém. Rychle běží za Irenou, aby jí podala svou úlisnou verzi. Ona rozhodně není ta, která na ni chce tlačit. Ona naprosto chápe její mateřské povinnosti. Vždyť ona je její zástupkyně a je tady jen a jen pro ni. Chudák Magda. Ta si myslí, že je s Irenou zase zadobře, ale opak je pravdou. Stačí stres, pár paranoidních myšlenek a Irena do Magdy znovu kope. Znovu se chová odtažitě a Magda tedy znovu neví, na čem u Ireny je. A přesně takové prostředí chtěla Soňa nastolit. Škola a hlavně její atmosféra, kterou Magda dříve znala a měla ráda, je tedy předurčena k zániku.

Zdroj článku:
  • Autorský text