Dnes v Ulici: Otíka vyvede z míry fakt, že opět musí řešit Magdu a Prokopa

Dnes v Ulici: Otíka vyvede z míry fakt, že opět musí řešit  Magdu a Prokopa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po dramatu, kdy Magda opustila Mirka kvůli Prokopovi a pak se spolu stejně rozešli, už Ota nemyslel, že bude ty dva opět řešit. A řeší. Magda skončila v posteli s Prokopem. A zatímco ona přiznává, že to možná nemá uzavřené, Prokop si sype popel na hlavu.

Otík na Magdě ihned pozná, že je něco jinak

Otík se pasoval do role zodpovědného učitele. Proto nechápe, jak může být Magda k sobě tak nezodpovědná, že si Prokopa opět pouští k tělu. A rovnou si ho bere do postele. Jakmile se Magda, mimochodem uvnitř celá zmatená, dostavila ráno do kabinetu, ihned na ní poznal, že je něco jinak. Že by měla rande? Ostatně to by jí přál. Už dlouho je sama. Jednu dobu si myslel, že má něco s Eddiem. Ten ale vše zapřel. Otovi tedy nezbývalo než vyčkávat, jaký zvrat u Magdy nastane. Ale to, že by opět skončila v posteli s Prokopem, to nečekal. Už vůbec ne, když se ví, že Prokop to táhne zároveň i se Soňou. Na tento fakt snad zapomněla?

Otík Magdě pomáhá utřídit si myšlenky

A zatímco Magda v tom nemá jasno a tápe, Otík v tom jasno má. K Prokopovi už se vrátit nemůže. Podle něj to byl jen nicneříkající úlet. Něco, co vyplynulo z konkrétní situace. Ani si nechce představovat, co by se stalo, kdyby to ti dva dali znovu dohromady. Proto jí jasně říká, že má Prokopa už natrvalo přenechat Soni. Tam patří. Magda přikyvuje a cítí, že má Otík pravdu. Vždyť s Prokopem by to nikdy neklapalo. Nikdy by jej nespoutala.

Prokop doufá, že nebude další drama

Co Otíka vyvádí z míry ještě více než nejistá Magda, tak to je přesvědčený Prokop. Ten si je naprosto jistý tím, že skončit s Magdou v posteli byla ta největší blbost. Jen srabácky doufá, že z toho Magda vyvodí podobné závěry. Kdyby ne, znamenalo by to, že by se jí znovu musel omlouvat. Znovu by se musel pitvat ve svých pocitech, respektive by se v nich nimral hlavně kvůli Magdě. Magda je podle něj ta, která neustále něco řeší. Na něco takového by už nepřistoupil. Otík, který v mládí vyváděl podobné psí kusy, nevěří vlastním uším. Vážně je Prokop takový nezodpovědný floutek? Kdy konečně dospěje? Vždyť vztah je hlavně o řešení zdánlivě nedůležitých věcí.

Prokop se u Magdy i u Soni ujišťuje o svém postoji

Prokop je vážně jednoduchý. Ke štěstí mu stačí, aby se nic neřešilo. Soňa to chápe a je ochotná mu přesně tohle nabídnout. Magda tedy od Prokopa schytává další ledovou sprchu, kterou je další jeho ujištění, že s ní být zkrátka nechce. Chudák holka. U Soni se pak ujišťuje, že právě takovou ženu on hledá. Takovou, která po něm nebude chtít zakládat rodinu. Takovou, se kterou se může pobavit o práci. Ale pozor. I Soňa by se měla mít na pozoru. Ani s ní totiž Prokop nechce nic řešit. Chce jen volně dýchat. Otázkou je, zda-li jí to bude stačit.

Zdroj článku:
  • Autorský text