ZOO: Co definitivně změní Eduardův názor na dceřinu práci?

ZOO: Co definitivně změní Eduardův názor na dceřinu práci?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eduard už nějaký čas pomáhá dceři obelstít mámu a babičku. Teprve teď ale pochopí, proč je práce v zoo pro Aničku tak důležitá. Během kritické situace se přesvědčí, že dívka dobře ví, co dělá, a že je mezi zvířaty jako doma.

Falešný pozdrav ze Spojených států

Eduard se nastěhuje do bytu k Aničce a Viky. Společně s dcerou fiktivně volají domů Alici a Sidonii a předstírají, že jsou v Americe. Ráno u snídaně ale Eduard naříká, že nemůže jít ani do klubovny, protože babička s mámou o ní ví. Co kdyby se náhodou rozhodly tam zajet?

Anička odchází do práce a Eduard se doma nudí. Později za ní ale přijde v převleku, protože mu volala máma a on jí to nevzal. Neumí lhát. Chce, aby jí s Aničkou zavolali spolu. Až tohle praskne, snad pro něj dcera bude mít nějakou práci, poněvadž babička ho prostě vyrazí za to, že dívku kryl. Dohodnou se, že mámě zavolají, až Anča dokončí sběr exkrementů u hadů.

Albert na stopě

Albert do Eduarda náhodou narazí v infocentru a pozná ho navzdory přestrojení. Chce s ním prodiskutovat dodávku skleněných figurek, ale protože Eduard nemá čas, rozhodne se kontaktovat paní Sidonii. Eduard se tedy raději podvolí a žádá Alberta, aby jeho matce nevolal. Snad jí také nepoví nic o tom, že se takhle potkali v ZOO. Z toho by Sidonie rozhodně neskákala radostí. Eduard a Anička však ještě netuší, že je čeká daleko větší problém – kritická situace ve výběhu gazel.

Poplach a Eduardovo prozření

Veterinářka Anežka se snažila pomoci mláděti gazely, jehož hlava se zasekla v jeslích, ale vyvrtla si kotník a neměla u sebe ani vysílačku. Eduard a Anča jsou naštěstí zrovna poblíž, a tak slyší volání o pomoc. Zatímco on je nucen postávat stranou a vše jen pozorovat, dívka vyráží do akce. Musí vyprostit mládě, než si zlomí vaz, odvézt ho do ordinace a ošetřit.

Vysílačkou si přivolá posily i pro zraněnou Anežku. Všechno nakonec dobře dopadne. Anežka vychválí Aničku za to, že má cit pro zvířata a že jen díky ní mládě přežilo. Eduard hrdě naslouchá a konečně mu dochází, že jeho dcera opravdu dělá něco, co má smysl a co ji činí šťastnou.

Zdroj článku:
  • Autorský text