Novinka na Netflixu: Mysteriózní thriller s bláznivými vraždami dostane další řadu

Novinka na Netflixu: Mysteriózní thriller s bláznivými vraždami dostane další řadu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Finský krimiseriál Deadwind sází na typický skandinávský šmrnc, který je kritiky obvykle pojmenován Nordic Noir. 3. sezóna se již na Netflixu objevila – se sériovým vrahem, který vyšetřovatelům zadá krutou hádanku.

Dokonalý thriller

Fanoušci temných a znepokojivých kriminálních thrillerů opět získávají od Netflixu. Dnes začíná třetí sezóna seriálu Deadwind, která by se mohla líbit zejména fanouškům ponurých nordických noirových sérií jako například Vražda. Středem seriálu je totiž sériový vrah, který své oběti zavírá do zvířecí klece a ošklivě je mlátí (viz trailer níže).

Kromě toho jsou mrtvoly označeny různými symboly, které pro vyšetřovatele představují hádanky: Probouzejí se vzpomínky na thrillerová mistrovská díla, jako je Zodiac.

Pokud Deadwind vůbec neznáte a zvažujete dohnat sérii od začátku, doporučujeme se nejprve podívat pouze na trailer k sezóně 1 a až potom na zbytek, protože trailer na 3. řadu by mohl způsobit mírná iritace?

Finský hit, který zatím hledá úspěch v Evropě

Deadwind je finský krimiseriál, ve kterém se každou sezónu objeví nový velký případ, který se však kromě brutálních zločinů zabývá i překážkami v soukromém životě hlavní hrdinky Sofie Karppiová (Pihla Viitalaová). Je policejní detektivkou v Helsinkách v polovině 30. let, matkou dvou dětí a na začátku série ovdovělá.

Po náhodné smrti manžela si dala pauzu a v 1. sezóně se ujímá svého prvního případu po dlouhé době, zatímco si zvyká na svou novou kolegyni Sakari Nurmiovou (Lauri Tilkanenová). V průběhu série tito dva řeší trýznivé a složité případy vražd.

Seriál získal ve své skandinávské domovině nadšené recenze a Pihla Viitalaová dokonce obdržela finskou televizní cenu za nejlepší herečku za svůj výkon v 1. sezóně. Série je však mimo Skandinávii jen málo známá, ale to zcela nezaslouženě. Takže by vám to nemělo bránit v tom se na to podívat, pokud máte slabost pro kriminální příběhy tohoto druhu.

Zdroje článku: