Nejkrásnější filmy o koních se kterými se nebudete rozhodně nudit

Nejkrásnější filmy o koních se kterými se nebudete rozhodně nudit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Také patříte mezi milovníky koní? Málo jich opravdu není a rádi se s vámi podělíme o ten nejlepší výběr filmů s koňmi, které si rychle zamilujete i vy.

10. Krasavec Beauty (1994) – 81 %

Film z roku 1994 „Krasavec Beauty“ je založen na románu od Anny Sewellové z roku 1877. Sewellův román byl mnohokrát zfilmován, přičemž existuje i Disneyova adaptace z roku 2020.

Ve filmu hraje hlavní roli krásný černý kůň jménem Black Beauty (to se v českém překladu filmu ztratilo). Film je viděn jeho očima a je vyprávěn Alanem Cummingem. Život Black Beauty je sledován od jeho narození až po dospělost a centrem filmu je především moment, když se zamiluje do klisny jménem Ginger. Krásný příběh o životě Black Beauty zlidštil koně a ukázal nám stránku těchto zvířat, kterou takhle jen tak neuvidíme.

9. Černý kůň (1992) – 57 %

„Černý kůň“, v originále „Dark Horse“, je jedinečný příběh, který dokazuje, jak prospěšná mohou být zvířata pro psychiku člověka. Ve filmu je Allison Millsová teenagerka, která po smrti své matky prochází těžkými časy.

Poté, co se dostane do závažných problémů, je poslána do místní stáje, aby tam vykonávala veřejně prospěšné práce. Tam se spřátelí s koněm jménem Jet, který jí navždy změní život. Spojení mezi koněm a ztracenou duší bylo pro mnohé velmi emocionální a snímek získal skvělé recenze během svého uvedení na filmovém festivalu v Cannes v roce 1992.

8. Phar Lap (1983) – 85 %

Film „Phar Lap“, který vyšel v roce 1983, je novozélandský film o koních, založený na skutečném legendárním dostihovém koni Phar Lapa z Nového Zélandu. Film začíná záhadnou smrtí Phar Lapa a poté se vrací v čase, aby vyprávěl inspirativní příběh o výstupu tohoto unikátního koně na vrchol.

Sportovní drama podle románu Michaela Wilkinsona ukazuje, jak se z Phar Lapa stal šampion, a taktéž naznačuje, že jeho život byl ukončen bezohlednými gamblery. Kůň Towering Inferno hrál ve filmu oblíbeného Phar Lapa, jenž je podle melbournského muzea známý jako jeden z nejpopulárnějších dostihových koní v novozélandské historii.

Zdroje článku: