3 inspirativní filmy na Netflixu o nádherném a zároveň hodně složitém životě s dětmi

3 inspirativní filmy na Netflixu o nádherném a zároveň hodně složitém životě s dětmi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodičovství, touha po dětech, pochybnosti, strach a zároveň velká láska. To jsou ingredience všech filmů, které na vás čekají na Netflixu, aby vám zpříjemnily volné chvíle.

(Ne)obyčejný kluk (Wonder)

  • USA / Hongkong, 2017, rodinný film, hodnocení 83 %

Auggie Pullman je 10letý chlapec žijící v Brooklynu se svou matkou Isabel, otcem Natem, starší sestrou jménem Via a fenkou Daisy. Narodil se se vzácnou deformací obličeje a podstoupil 27 různých operací, aby viděl, měl čich, mluvil a slyšel. 

Auggie se vzdělával doma, ale když povyrostl, rodiče se rozhodli zapsat ho do normální veřejné školy pro zdravé děti. To je pro chlapce drsná životní zkouška, se kterou se musí poprat.

Ve filmu se v plné parádě představí hvězdná Julia Roberts v roli pohodové a sympatické matky a vtipálek Owen Wilson, který dodává vážnému tématu vtipný podtext. Hodně citově náročný film vás nakonec dostane, přestože tušíte, co vás čeká.

Podle knihy R.J. Palacia natočil mistrně Stephen Chbosky.

Postiženého chlapce ztvárnil kanadský herec Jacob Tremblay (2006), který je už několikrát oceněný prestižními cenami. Je vášnivým fanouškem Star Wars, což ho přivedlo k herectví.  

I dva jsou rodina

  • Francie / VB, 2016, komedie, hodnocení 80 %

Samuel (Omar Sy) je milovník večírků a sukničkář. Žije u moře na jihu Francie. Jeho život se změní v den, kdy mu jedna z jeho bývalých milenek přivede do života tříměsíční dceru Glorii.

Samuel má velké pochybnosti, zda by se o dítě dokázal dobře postarat, a proto se vydává do Londýna, aby dceru vrátil matce. V Londýně ale skončí trochu ztracený, navíc bez peněz a bez znalosti jazyka. Nakonec se ale Samuel vzmuží, začne pracovat jako kaskadér a zvládá i vychovávat dceru.

Vše funguje do okamžiku, než se do jeho života vrátí matka dítěte a chce si dítě odvést přes oceán do Ameriky.

Sentimentální film potěší hlavně fanoušky sympatického Francouze Omara Sy, který má za sebou úspěšnou roli v netflixovském seriálu Lupin anebo v dramatu Nedotknutelní (hodnocení 91 %).

Mamas & Papas

  • Česko, 2010, čtyři příběhy, na Netflixu pouze do 2. 5.

V režii Alice Nellis vznikly čtyři příběhy, které tvoří mozaiku manželských a partnerských dvojic, které jsou v jednom okamžiku postaveny před velké téma. Tím je rodičovství. Chtěné, nechtěné, vymodlené nebo zmařené. Alice Nellis tak přinesla téma k přemýšlení vztahující se k jednotlivým postavám a jejich pohledu na moderní rodičovství.

V českém filmu si zahráli: Zuzana Bydžovská, Petr Franěk, Martha Issová, Filip Čapka a další.

Zdroj článku: