Trochu netradiční pojetí nového seriálu Lupin, inspirovaného románovým hrdinou, nakonec diváky příjemně překvapilo

Trochu netradiční pojetí nového seriálu Lupin, inspirovaného románovým hrdinou, nakonec diváky příjemně překvapilo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Lupin znovu po čase oživil oblíbeného lidového hrdinu z románu vytvořeného Mauricem Leblancem v roce 1905. Nejde však o úplné ztotožnění postavy s knižním hrdinou, ale jde spíše o podobenství a inspiraci knižním lupičem gentlemanem.

Inspirace v románové postavě zvané Arsène Lupin

Hlavní hrdina Assane Diom je mladý muž, který se ve všech ohledech snaží vypořádat se smrtí svého otce, který se před lety oběsil ve vězení, kde si odpykával trest za zločin, který nespáchal.

Diom, který se nechává inspirovat svým oblíbeným románovým hrdinou se stává mistrem zlodějem a mistrem v převlecích. Lupin vede dvojí život a pátrá v minulosti, aby rozpletl záhadu ze života svého otce a pomstil se pravému viníkovi, který měl místo jeho otce být ve vězení.

Netflix hájí výběr herce

Tvůrci scénáře a producenti se museli především vyrovnat s podstatným detailem, a to je fakt, že románový hrdina nebyl tmavé pleti. Netflix už je proslulý ne vždy vhodným obsazením, jen aby prosazoval svoji „korektnost“. Tentokrát se ale tvůrci ohradili, že hlavní roli Omar Sy získal proto, že byl ze všech uchazečů nejlepší, ne proto, že má senegalský původ.

O seriálu

Děj se točí kolem náhrdelníku královny Marie Antoinetty, který jde právě do aukce a Assane Diom má v plánu náhrdelník vlastnit a také zjistit, kde byl náhrdelník posledních 25 let. Právě s tímto šperkem je spojená tragická minulost jeho otce, který byl za jeho krádež odsouzený.

V příběhu plném zvratů a objevů se rozplétá skutečný příběh Assana, který chce bez násilí a za pomoci důvtipu zjistit pravdu.

Pokračování dalších sérií

I. série vytvořila prostor pro pokračování. Druhá série přijde na obrazovky během léta. Konkrétní datum není uvedeno. Zatím to vypadá, že ani druhá série nebude konečná a Lupin může vytvořit další oblíbenou ságu, která nás bude provázet řadu let.