Energická Martha Issová – kde si zahrála se svými dcerami?

Energická Martha Issová – kde si zahrála se svými dcerami?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zátopek, Sedmero krkavců, Líbáš jako ďábel, Operace Dunaj, Líbáš jako Bůh, Kukačky. Televizní, filmová a divadelní herečka se právě ve všech těchto filmech objevuje. Jaké zajímavosti jste o ní nevěděli?

Zátopek

Novinka, která právě teď běží v kinech. Herečka Marta Issová si společně s Václavem Neužilem mladším zahrála hlavní roli. Životopisné drama pojednává o jedinečném vztahu dvou lidí, Emila a Dany Zátopkových, kteří navzdory všem životním překážkám spolu zůstali.

„Na tenhle film jsem se moc těšila. A pokud jsem měla na počátku nějaké obavy, tak čím víc jsem se dozvídala o životě Emila a Dany, tím víc jsem se těšila. S Vaškem Neužilem jsme si říkali, že jak jsme se zanořili do přípravy, došli jsme do bodu, kdy jsme se cítili jako jejich kamarádi, nebo spíš, že oni jsou naši přátelé. Celá práce byla ohromně radostná,“ uvedla Martha Issová pro extra.cz .

Kvůli této roli docházela na pražskou Julisku, kde se jí věnovali zdejší trenéři. Martha si zatrénovala se samotnou Špotákovou a společně navštívily i Danu Zátopkovou.

Rodinný život

Jejím životním partnerem je český režisér David Ondříček. Společně vychovávají devítiletou dceru Františku a tříletou Emilku.

Zajímavosti

  • Její první role byla v roce 1997 v pohádce O princezně, která nesměla na slunce, kde si zahrála se svou matkou.
  • Původně měla hrát hlavní roli ve romantickém dramatu Honey, ale během příprav otěhotněla, takže režisér Miroslav Krobot roli nabídl Jenovéfě Bokové.
  • V seriálu Zkáza Dejvického divadla si zahrála společně se svými dcerami.
  • Kvůli historickému dramatu Dukla 61 si musela Martha pořádně naposlouchat ostravské nářečí, ale hlavně musela zamaskovat své pokročilé těhotenství.
  • V pohádce Sedmero krkavců, kde ztvárnila Bohdanku, ze země vytrhává skutečné kopřivy.
  • Už jako desetiletá se objevila v hudebním televizním pořadu Vánoce v Ypsilonce.

Zdroj: