Sněhurka a lovec: Natáčení Disneyho pohádky provázel kvůli Kristen Stewart skandál

Sněhurka a lovec: Natáčení Disneyho pohádky provázel kvůli Kristen Stewart skandál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milostná aféra mladé herečky a debutujícího ženatého režiséra udělala filmu bombastickou reklamu a stal se z něj velice očekávaný snímek. Během natáčení ale vytvořila ve filmovém štábu nepřátelskou atmosféru.

O filmu

Sněhurka v podání Kristen Stewart je jedinou osobou na světě, která je krásnější než zlá královna Ravenna v podání Charlize Theron. Královna se cítí být v ohrožení, a proto se rozhodne Sněhurku, která uprchla do temného lesa, eliminovat. Aby to měla krutá vládkyně snadnější, najme si na špinavou práci pověstného lovce, Chrise Hemswortha. Všechno bude ale nakonec jinak.

Jak už to v pohádkách bývá, Sněhurka má mnoho předností a nevinnou krásu a jindy nemilosrdný lovec ji nedokáže ublížit. Postaví se tedy na její stranu a připraví ji na střet se zlou královnou. Bude to dlouhá a krvavá bitva, která dala filmařům prostor pro dechberoucí speciální efekty. Ty spolu s výbornou hereckou interpretací divákům nabízejí vzrušující a poutavou podívanou.

Film z roku 2012 se dočkal ocenění za speciální efekty a kostýmy v podobě dvou nominací na Oscara.

Filmové střípky

• Charlize Theron při jedné scéně tak hlasitě křičela, že si potrhal břišní sval, což si vyžádalo přerušení natáčení. Nebyl to jediný pracovní úraz. Ještě nešťastnou náhodou schytala pořádnou ránu do obličeje od Kristen. Byla z toho pořádná modřina. I přesto Charlize o Kristen prohlašovala, že ji má moc ráda a že jí Kristen dělá výborné masáže.

• Většinu trpaslíků hráli herci normálního vzrůstu, kteří absolvovali „týdenní trpasličí školu“, kde se učili různé triky. Obsazení lidí běžného vzrůstu vzbudilo nevoli u herců, kteří mají malý vzrůst, protože se cítili dotčení, že přišli o hereckou příležitost.

• Kristen Stewart měla strach z koní, který musela překonat. Jezdit se učila až krátce před natáčením. Pro filmování dostala koně, na kterém jezdil Russell Crowe ve snímku Robin Hood.

• Stavba trůnního sálu trvala 3 měsíce.

• O roli královny se ucházely Angelina Jolie a Winona Ryder.

• Společnost Universal Pictures již během natáčení oznámila, že pro plánované natáčení pokračování nepočítá s účastí herečky Kristen Stewart a režiséra Ruperta Sanderse, protože se chovali v průběhu natáčení neprofesionálně a měli spolu milostnou aférku, která narušovala pracovní atmosféru celého filmového štábu a jejich skandály mohly narušit dobrou pověst studia. Celá věc byla nepříjemná i z toho důvodu, že ve filmu hrála matku Sněhurky manželka Sanderse a matka jeho dvou dětí, modelka Liberty Ross. Modelka, herečka a producentka Ross režiséra po vypuknutí skandálu opustila a nevydržel ani vztah Kristen a Sanderse.