Středeční Prostřeno: Dnes se to pere, co převažuje? Taktika soutěžících nebo pohled diváků?

Středeční Prostřeno: Dnes se to pere, co převažuje? Taktika soutěžících nebo pohled diváků?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Láďa rád vaří, nebojí se experimentovat, ale kdyby měl stroj času a přečetl si, co na jeho vaření říkají konkurenti a diváci, možná by si našel jinou zábavu. Láďa ani neví, kdo ho do soutěže přihlásil. Možná to ani nebylo s dobrým úmyslem.

Jedním z největších kritiků byl dnes Zdeněk. Ten sice ještě nenašel odvahu odejít bydlet od rodičů, ale je přesvědčený, že už o životě má přehled. Určitě v domě, kde bydlí s matkou, každý den vyvařuje a není nic, co by nezvládl. Asi nebude úplně objektivní v hodnocení soupeřů. Výhra by se mu hodila. Byl by to alespoň malý důkaz, že nežije zbytečně.

Ladislav žije s manželkou a dvěma dětmi. To jeho konkurenty trochu zaskočilo. Menu si zvolil tak, aby to pro něj byla výzva. Asi nemá moc přehled o tom, co se děje v Prostřeno.

Jako předkrm se podával čočkový salát s domácím pita chlebem. Hosté to však moc neocenili. Moderní gastronomie není nic pro ně. Někdy radost z vaření nestačí.

Kuřecí vývar vypadal opravdu dobře. Ne každý ale pochopí mužský způsob servírování ve stylu-přidej si co chceš. Úterní Karel přípravu ocenil a vývar hodnotil dobře. Ocenil i nudle a zeleninu bokem. Na pondělního Zdeňka však bylo jídlo moc moderní. Jeho maminka mu asi polévku podává jinak. 

svíčková podle Ladislava, zdroj: TV Prima

Podle jednoho z hostů bylo naprosto nevhodné, aby se k svíčkové servírovalo nějaké jiné víno, než kterým se připíjelo na začátku hostiny. Párování vína a jídla sice dnes tvoří výrazný pilíř gastronomie, ale někdo si to prostě zapomněl nastudovat!  Možná by to jistil soudek piva ve sklepě. Ve finále bylo podle hostů u svíčkové málo omáčky, byla připravená moc moderně. Zdeněk označil maso za moc tuhé.

Čokoládový fondán sice všichni hodnotili u stolu dobře, ale Láďovi to nijak k hodnocení nepomohlo. Vyvařil si 29 bodů.

A co na to diváci

Diváci odhadli Ladislava jako taktika a úspěch mu nepřejí. Diváci mu často nabízeli jen jeden bod. Našlo se ovšem i pár sledujících, kteří mu fandili za moderní pojetí pokrmů, které uvedl. K všeobecné oblibě mu chyběla pokora, zažité kuchařské postupy a patřičná dávka herectví.

 

Zdroje článku: