Moje máma veterinářka – dilema pro každého ředitele zoo

Moje máma veterinářka – dilema pro každého ředitele zoo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co je pro zoologickou zahradu důležitější? Spokojení návštěvníci nebo pohodlí zvířat? Jak se k této otázce staví nový ředitel a najde podporu u personálu?

Zoologická zahrada je prostředí, kde by mělo jít pohodlí zvířat ruku v ruce se spokojeností návštěvníků. Bohužel tomu tak ve skutečnosti vždycky není. Návštěvníci se přichází podívat na zvířata, a tak je jasné, že když je neuvidí, jsou pak nespokojeni.

Na druhou stranu, zvířata potřebují mít prostor, kde žijí, co nejvíce přizpůsobený svému přirozenému prostředí.

Aby se cítila v bezpečí, musí se mít kde schovat, a tak se může stát, že je návštěvníci neuvidí. Původní ředitel zoologické zahrady a taky otec hlavní seriálové postavy doktorky Susanne v tom měl jasno. Prioritou pro něj byla spokojená zvířata.

Naopak nový ředitel Dr. Reinhard má poněkud jiné představy a potřeby návštěvníků staví nad potřeby zvířat. Navíc je zaměřený spíše na finanční stránku a bude se snažit na zvířatech trochu šetřit. To je taky jeden z hlavních důvodu, proč byl za ředitele zoologické zahrady zvolen právě on.

Vidina větších zisků je pro většinu lidí zkrátka lákavější. To se však nebude líbit zaměstnancům a dá se očekávat, že se budou snažit na nového ředitele vyzrát.

Co si na něj připraví, aby bojovali za potřeby zvířat?

Možná se jim nakonec podaří nového ředitele přesvědčit o tom, že když budou zvířata spokojená, bude nakonec spokojený i návštěvník. Uvidíme! Na druhou stranu, vést zoologickou zahradu není lehká záležitost a je potřeba umět balancovat mezi všemi proměnnými.

Uživit tolik zvířat něco stojí a finance bohužel nerostou na stromě. Jak se nový ředitel zhostí své role a zda nenadělá v zoologické zahradě víc škody než užitku zjistíte, když se budete dívat!  

Zdroj článku: