I v Hollywoodu může z křehkého nevinného děvčátka vyrůst mladá zdravě sebevědomá žena: Dakota Fanning

I v Hollywoodu může z křehkého nevinného děvčátka vyrůst mladá zdravě sebevědomá žena: Dakota Fanning
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když si šla Dakota Fanning (1994) pro svou první cenu, nedosáhla na mikrofon a v náručí ji držel moderátor Orlando Bloom. Něžná dívenka před kamerami vyrostla, dostala první pusu a svým talentem okouzlila i Stevena Spielberga.

Toto křehké talentované dítě je důkazem toho, že s dobrým rodičovským přístupem nemusí být nutně z každého slavného hollywoodského dítka rozmazlený fracek, ze kterého vyroste pokřivená a psychicky labilní bytost.

Dakota nebyla úplně běžné dítě a ve vývoji byla vždy o krok před svými vrstevníky. V malých dětských představeních na sebe dokázala strhnout pozornost a rodičům bylo doporučeno, aby odjeli na pár týdnů do Los Angeles a zkusili děvče ukázat filmařům.

Čtěte také: Šarmantní George Clooney a jeho slabost pro herečky a modelky, tyto krásky jsme mohli vídat po jeho boku, než se oženil

Dětství prožila mezi herci slavných jmen

Po první reklamě děvčátko získalo malou roli v seriálu „Pohotovost“ a o talentované dítě byl najednou tak velký zájem, že se rodiče rozhodli přestěhovat celou rodinu do Los Angeles.

Herecké povinnosti byly pro Dakotu tak rozsáhlé, že nestihla chodit do školy, a tak jí rodiče obstarali učitelku, která ji doprovázela na natáčení a každý volný čas využila ke školním povinnostem.

Čtěte také: Na velikosti nezáleží aneb nejmenší celebrity na světě

V roce 2002 si zahrála malou, ale viditelnou roli ve filmu „Holka na roztrhání“, kde ztvárnila mladší verzi Reese Witherspoon. Tam dostala svou první pusu. Hodně příležitostí měla v seriálech („Všichni starostovi muži“, „Kriminálka Las Vegas a další), ale až role v seriálu „Uneseni“ byla pro děvče zásadní.

Dílo z produkce Stevena Spielberga bylo oceněno cenou EMMY a vypráví příběhy lidí unesených mimozemšťany. Z Dakoty se rázem stala dětská superstar.

Čtěte také: Osudové přešlapy známých hvězd aneb kdo si vlastní hloupostí zničil hereckou kariéru

Ona sama však z tohoto období vzpomíná nejraději na natáčení filmu „Muž v ohni“, kde ji dělal Denzel Washington osobního strážce. Jeho herecký styl na děvče velice zapůsobil a trávila hodiny sledováním jeho práce. Stejně tak ráda vzpomíná na práci s hvězdným Tomem Cruisem při natáčení snímku „Válka světů“. To, že si děvče vybíraly takové herecké hvězdy, jen dokazuje, že se s ní dobře spolupracovalo. To není v případě dětských herců úplnou samozřejmostí.

Tom děvčeti k narozeninám dokonce koupil vysněný mobilní telefon a jsou přátelé dodnes. Stejně nadšený byl z natáčení o rok později i Robert de Niro a dal Dakotě panenku s její vlastní tváří, protože věděl, že je sbírá.

Čtěte také: Roztomilá Grace Sheffield ze seriálu Chůva k pohledání je dnes neuvěřitelně sexy baba. Na natáčení ale vzpomíná ve zlém

Přicházely další role, děvče stihlo u práce vystudovat střední i vysokou školu. Ač se vlastně od pěti let pohybovala v prostředí filmových hvězd, nijak destruktivně to na ni nepůsobilo. Během natáčení se naučila plést a když se zrovna neučila a netočila, pletla šály pro Toma Cruise, Opru Winfrey, Stevena Spielberga nebo Tima Robinse.

Sotva dospělá už má za sebou více filmů, než stihnou někteří herci za celý život

Z dětské hvězdičky je tak dospělá žena, která obdivuje Meryl Streep a Hilary Swank a ráda by jednou byla stejně skvělým člověkem, jako jsou tyto ženy. Už odrostlejší si zahrála ve všech třech dílech Twilight ságy a také jednu z vedlejších rolí ve velkofilmu „Tenkrát v Hollywoodu“. Ve své filmografii má už přes 40 celovečerních filmů a mnoho seriálů. Po studiu vysoké školy se odstěhovala do New Yorku do vlastního bytu, aby si zkusila žít obyčejným životem.

Dakota vyrostla v mladou a krásnou ženu. Mrkněte do galerie!