Prostřeno: Petržel považoval za pórek, křen za petržel. I takový umělec si troufne vařit před kamerou

Prostřeno: Petržel považoval za pórek, křen za petržel. I takový umělec si troufne vařit před kamerou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V příštím týdnu budou ve velké míře předstírat vaření soutěžící z Ústeckého kraje. Ale i tentokrát se najde v pětici výjimka, která udělá jídlo tak dobré, že jeden ze soutěžících si ho chce odnést i domů.

Jako první se u plotny představí Tomáš

Ten v minulosti zkoušel pěveckou soutěž a do Prostřeno se přihlásil s nadějí na výhru. Za tu by koupil nové dveře. Tomáš pro své hosty připravil menu plné chutí: bramborové kanapky s tvarohovým krémem, okurkovou polévku, holandský řízek speciál, tatarkové hranolky a sušenkový košíček. Tomáš v kuchyni začal odvážně, ale nakonec pohořel. Bojoval sám se sebou, s časem a také s dodržením postupů. Osudovou chybou bylo nepřidání vajíčka do hlavního chodu, což Tomáše rozhodilo, a udělal pak spoustu dalších chyb. U stolu tak bylo co kritizovat. Řízek speciál v jeho podání byl opravdu netradiční, a navíc na povrchu mírně připálený. Hranolky nebyly tak úplně hranolkami a dobře snad nevyšlo vůbec nic.

V úterý se předvede Lukáš

Ten je v pořadu Prostřeno již podruhé, a dokonce se mu před časem podařilo zvítězit. Za sdílené vítězství si udělal řidičák, a tak je auto teď jeho největším koníčkem. Lukáš je zvědavý, jak si poradí tentokrát a kam se posunul. Jenomže ve vaření ty posuny zrovna velké nejsou, v kuchyni Lukáš nestíhá a hosté musejí čekat. Také nejsou nadšeni z toho, že je Lukáš nepozval k sobě domů, ale opět vaří v penzionu. Budou mít hosté pochopení pro kluka s pohnutým životním příběhem? Servírovat se bude variace pomazánek a domácí chléb, česnečka, kuřecí závitek a tvarohový závin.

Ve středu je v kuchyni student střední školy Jakub

Kuba rád hraje florbal a myslí si, že je kamarádský. Středoškolák sází na svatební klasiku, když připraví šunkovou rolku s křenovou pěnou, kuřecí vývar se zeleninou a domácím kapáním, kuřecí kousky s chilli a medovou omáčkou s rýží a tiramisu. Přestože se Kuba na svůj večer připravil, ne všechno se povedlo. Polévka byla bez chuti a bylo toho víc, co hosté kritizovali.

Čtvrteční soutěžní večeři připraví dělník Daniel

Dan má rád své pejsky a přítelkyni. Sám o sobě si myslí, že je dokonalý. Daniel sází na mexickou kuchyni: quesadilla s česnekovým dipem, mexická polévka, svěží zapečené nachos s trhaným vepřovým masem a domácí trdelník. Sázka na mexickou kuchyni skoro vyšla. Všechny u stolu zklame, když přizná, že trhané vepřové koupil hotové. Ani nedokázal říct, o jaký druh masa konkrétně jde.

V pátek se předvede Zuzana, je jediná dáma skupiny

Zuzana pracuje jako kadeřnice a baví ji tanec, hudba, cestování a vaření. Myslí si, že je kamarádská, společenská, veselá a hodná. A mezi pány se cítí jako ryba ve vodě. V kuchyni se umí otáčet a bravurně si poradí se svým menu: domácí houstička, bůčková pomazánka, hovězí vývar s nudlemi, holubky s domácí placičkou a dezert do skleničky. Konečně se po čtyřech dnech k plotně postavil někdo, kdo se umí v kuchyni otáčet. To však ještě neznamená, že má vítězství jisté.

 

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text