Máj je lásky čas: Udělejte si romantický filmový maraton s Netflixem

Máj je lásky čas: Udělejte si romantický filmový maraton s Netflixem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
První lásky patří určitě k nejkrásnějším vzpomínkám každého člověka, a proto je o nich také natočeno tisíce filmů. Zavzpomínejte si na své poprvé u romantických komedií, které jsme pro vás vybrali.

Polibek (After)

USA, 2019
Tessa
je milá hodná holka, na kterou jsou rodiče pyšní, dobře se učí, je pozorná, poslušná, spolehlivá a věrná kamarádka. Ale láska se nevyhýbá ani vzorným studentkám a poslušným dceruškám. A protože občas se protiklady opravdu přitahují, její princ nepřijel na bílém koni, není oblíbený, je drzý, nafoukaný a „přitažlivě nebezpečný“.

Tessa se přes veškerá varování vrhá do vztahu, který ze všeho nejvíc připomíná horskou dráhu. Přináší pláč i nepopsatelné štěstí, něhu i krutost. Má takhle vypadat láska? Síla jejich vztahu a vášně mění všechno, co doteď znala a co od svého života čekala. 

V roli hodné dcery se představí Josephine Langford, která je naprosto neuvěřitelná a filmu dodala osobitý šarm a atraktivnost. Chemie s Hero Fiennesem funguje, jak má, a obzvláště ty nejromantičtější scény stojí za to a začátek jejich vztahu je kouzelný přesně tak, jak má zamilovanost vypadat. Proměna mladické nevinnosti v ženu je slibnou pozvánkou pro všechny romantické duše.

Všem klukům, které jsem milovala (To All the Boys I've Loved Before)

záběr z filmu, zdroj: Netflix Media Center

USA, 2018
Plachá středoškolačka Lara Jean Coveyová píše dopisy chlapcům, ke kterým cítí intenzivní vášeň, a pak dopisy zamyká ve skříni. Poslední se týká jejího přítele z dětství Joshe, který chodil s její starší sestrou Margot, dokud se s ním Margot nerozešla, než odešla na vysokou školu. 

Lara Jean byla vždy zamilovaná do Joshe, ale rozhodla se, že by nebylo v pořádku s ním chodit. Jedné noci Lara Jean usne na pohovce, zatímco hlídá se svou malou sestru Kitty, která se tajně vplíží do jejího pokoje a najde její sbírku dopisů. Následující den Lara ve škole zjišťuje, že její dopisy byly odeslány a ona je konfrontována s příjemci.

První z trojice filmů je natočený podle populárního bestselleru Jenny Han. Další filmy mají názvy: Všem klukům: P.S. Stále tě miluju (2020) a Všem klukům: Navždy s láskou (2021). Jsou na Netflixu.

Stánek s polibky (The Kissing Booth)

  • VB / USA, 2018

Další teenagerská komedie, která neurazí a má poměrně svižný děj s romantickou příchutí lásky ze střední školy. Kluk a holka si v dětství slíbí, že si nikdy nezačnou románek s příbuznými toho druhého. Jenže jak už to chodí, zamilovanost může přijít jako blesk z čistého nebe a na sliby se neohlíží.

A tak se děvče zamiluje do bratra kamaráda. Co s tím? Ztratit přítele nebo lásku? Trojice hlavních hrdinů je zábavná a vytváří celou řadu komických scén.

Joey King natočila ještě další dva volně navazující filmy. Na Netflixu je Stánek s polibky 2.

Zdroj článku: