Noc po svatbě nabízí příběh o svatební noci připomínající procházku peklem

Noc po svatbě nabízí příběh o svatební noci připomínající procházku peklem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netradiční komedie je občas nazývaná hororem a rozhodně to není nic, co by vzdáleně připomínalo americké komedie o svatebních dnech. Hlavní hrdinové Noam a Eleonor prožijí nezapomenutelnou noc v životě.

Noam (Ran Danker) a Eleanor (Avigail Harariová) za sebou mají náročný svatební den a jdou strávit svatební noc do prezidentského apartmánu v nejlepším hotelu ve městě, který dostali jako svatební dar od otce ženicha.

Místo erotických hrátek se však večer začne ubírat úplně jiným směrem a ženich se nedostane ani k tomu, aby svlékl nevěstě šaty. Ta mu úplně náhodou objeví v kapse obálku s jeho jménem a v okamžiku, kdy zjistí, že je od bývalé přítelkyně, ji začne zajímat, co je uvnitř.

Novomanžel jí sice řekne, že jde o šek, kterých dostali od všech hostů celou řadu, jenže Eleonor si stačila všimnout, že v obálce je ještě něco jiného. Začíná slovní bitva, ve které Noam nemůže vyhrát.

Eleonor je neuvěřitelně upovídaný člověk a během filmu je s tím pořádně otravná. Vždy musí mít poslední slovo a je neuvěřitelně tvrdohlavá. Noam začíná chápat soustrastné pohledy přátel, když jim oznámil, že se bude ženit.

Začíná pekelná svatební noc, kdy místo dovádění v předraženém apartmánu budou putovat po městě. Z předmětu v obálce se vyklube prsten a Eleonor trvá na tom, že ho musí jít hned vrátit Noamově bývalé snoubence. Už ji musela strpět na svatbě, ale přijde jí velmi nevhodné, aby dávala ve svatební den jejímu muži prsten.

Noční Jeruzalém není nijak rušné město, ale mladá dvojice zažívá malá dobrodružství, ke kterým se přimotají ještě rodiče ženicha, kteří mají podezření, že mladý pár má nějaké problémy a trvají na tom, aby se jim syn svěřil.

Během jediné noci jsou oba mladí lidé nuceni čelit svým bývalým partnerům, potlačeným pochybnostem i životům, které se rozhodli navždy opustit. Nakonec už pochybují i o své lásce, ale ne nadlouho.

Trochu odlišný film s uměleckými prvky určitě stojí za zhlédnutí, líbit se bude všem, kdo mají trochu sklon k škodolibosti a nestydí se to přiznat. Nevěsta je na zabití. Sice jde o třicátnici, ale chová se jako sotva dospělý rozmazlený fracek. Noam je naprostý kliďas a vzbuzuje upřímný soucit. Ale do takového manželského očistce vstoupil dobrovolně. Celý film je tak spíš o vyčkávání, kdy se probere a nevěstu uškrtí.

V jeden okamžik to už vypadá, že pochopil, co za afektovanou a manipulativní hysterku si vzal, ale on si prostě nemůže pomoct.

S českým dabingem v nabídce HBO Max.

Zdroje článku: