Ulice: Jaký trest byste dali vaší dceři vy? Za marihuanu a alkohol hrozí Anežce dvojka z chování a zákaz kamarádek

Ulice: Jaký trest byste dali vaší dceři vy? Za marihuanu a alkohol hrozí Anežce dvojka z chování a zákaz kamarádek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zkušenost s alkoholem a marihuanou se dívkám pořádně vymstí. Žofie dostane přímo ve škole facku od mámy a Anežka má zákaz se s Žofkou a Svatkou vídat. Ve 4339. dílu Prokop rozdává tresty. Vždy argumenty vyzbrojená paní Dušková ho však zastaví výhrůžkami.

Kouření marihuany ve škole má samozřejmě svou dohru. Prokop svolává rodiče všech tří dívek, aby společně dořešili tuhle pro všechny nepříjemnou událost. Prokop tam chce mít i Magdu, jednak je Žofčina, Anežčina a Svatčina třídní učitelka, a také ji tam Prokop potřebuje jako morální podporu. Ne, že by se za každou cenu chtěla znovu potkat s paní Duškovou, ale co jí zbývá. U všeho bude i Otík, protože dívky vyhmátl, a tak se všichni tři scházejí na válečnou poradu. Probírají, co jim řeknou, co si radši nechají pro sebe a hlavně, kdo marihuanu do školy donesl. 

Zdroj: TV Nova

Anežka potrestala sama sebe. Nejenže jí bylo po kouření marihuany hodně špatně, může také zapomenout na ekologickou stáž, na kterou se tak těšila. Rodiče ji upozornili, že po tomhle průšvihu škola nebude mít zájem, aby je ve Švýcarsku reprezentovala zrovna žačka se škraloupem. A k tomu také dojde.

Místo hezkého večera se Prokop s Magdou dohadují o přiměřenosti trestů. Prokop nechce za žádnou cenu Anežku pustit a chce udělit celoplošné zákazy, které budou platit nejen pro dotčené dívky. S tím Magda jednoznačně nesouhlasí, neměla by se z toho dělat taková aféra, ale není jí to nic platné. Prokop si stojí za svým. Tresty na Anežku a Michala padají i doma. Kromě sebrání kapesného na neurčito, rodiče zakazují Anežce vídat se s Žofkou a Svatkou mimo školu. 

Zdroj: TV Nova

Paní Dušková se hned od začátku sezení ráda ujme slova a rovnou stihne všechny urazit a obvinit. Vždyť její dcera je ve všem skoro nevinně. Kdyby marihuanu nedonesly do školy její spolužačky, myslí tím Svatku s Anežkou, a nevlákaly ji do toho, neměla by teď Žofka takový problém. Samozřejmě se nezapomene zmínit, že s touto školou jsou jen potíže. A s jejich třídní učitelkou rovněž. Vždyť kolik si už Žofie kvůli Magdě a šikaně jí způsobenou vytrpěla?

Paní Dušková nakonec pohrozí, že pokud Žofie dostane dvojku z chování, nahlásí vše na školní inspekci a bude žádat o důkladné prošetření. Hlavní chybu vidí v liknavém přístupu vedení školy a profesorů. Hned potom, co vyjde z ředitelny, vrazí Žofii facku a okamžitě ji nasměruje domů. Paní Dušková je sice dračice první třídy, ale v jednom má pravdu. Škola nemá proti Žofii žádné důkazy. Je to jen tvrzení proti tvrzení. Prokop tak musí vymyslet příznivější řešení. Nakonec ho napadne dát Žofii ředitelskou důtku a Anežce se Svatkou třídní. 

Zdroj článku:
  • Autorský text