Ulice: Štěpánek bude mluvit. Řekne Věře pravdu o vztahu s Karlou. Alex zase přizná, že Kateřinu nechce u nich doma

Ulice: Štěpánek bude mluvit. Řekne Věře pravdu o vztahu s Karlou. Alex zase přizná, že Kateřinu nechce u nich doma
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír se domnívá, že mu Ingrid připravila skvělé pole pro rozhovor s Alexem, ale ten už nechce vidět Kateřinu u nich doma. Pravdomluvný nebude jen Lexík. I Štěpánek začne říkat pravdu o Karle. Ve 4337. dílu se Věra pod tíhou informací málem zhroutí.

Lumír se ráno snaží zjistit, proč se Alex choval uplynulý večer ke Kateřině tak nepříjemně. Myslel si, že se spolu o víkendu spřátelili, a tak nerozumí tomu, proč při společné večeři tak otočil. Ptá se ho, proč jí nechtěl ukázat stavebnici a proč si od ní nevzal štrúdl. Lumír však není zmatený jen ze syna, ale i z Kateřiny. Nejprve mu řekla, že by měl Alexovi vysvětlit, kde jsou jeho hranice, a že mu nemůže určovat, kam a s kým může jít. Teď mu však říká, aby Alexe nechal být, že ho vlastně chápe. Když jsou spolu v kroužku a Alex s tím počítá, je to něco jiného, než když se znenadání objeví u nich doma. 

Zdroj: TV Nova

Karla si láme hlavu, jak na Štěpánka. Snaží se tlačit na Věru, protože ví, že má pro něj slabost a je to lidumilka a neustále ji bombarduje zprávami a telefonáty. Bruno by mu rád domluvil. Když to nepůjde ústně, tak klidně i fyzicky, ale Karla ho od toho odrazuje. Má starost, aby se potom nemstil i jemu. A tak jí Jirka Herman dá jiný typ – říct o všem jejich nadřízenému Mikešovi, Jakubovu strýci. I tohle však Karla zavrhuje, protože by se to rázem mohlo obrátit proti ní. Nevěří totiž, že by se postavil zrovna na její stranu. 

Ingrid využije času, kdy je s Alexem sama, a snaží se mu vysvětlit, jak je Kateřina pro jeho tátu důležitá. Řekne mu také, že mezi dospělými existují různé formy lásky a že i když má jeho táta Kateřinu rád, na vztahu k němu se vůbec nic nemění. Alex jí na to odpoví tak, že on Kateřinu rád nemá. Ingrid na to zareaguje tak, že ji nemusí mít rád, ale mohl by ji tolerovat. Zdá se jí, že to Alex pochopil a jde se s tím pochlubit Lumírovi a Kateřině. Lumír z toho má radost, a tak chce na jejich rozhovor navázat. Naopak Kateřina nevypadá, že by byla ráda, že jim Ingrid zařizuje jejich vztah. Lumír si večer se synem sedne a řekne mu, že si může být jistý, že je pro něj nejdůležitější na světě. Alex to pojme tak, že tátovi řekne, že když je pro něj tedy nejdůležitější na světě, přeje si, aby už k nim domů Kateřinu nezval.  

Zdroj: TV Nova

Štěpánek se už nehodlá skrývat a také už nemíní nechat všechnu vinu na sobě. Karla všem vykládá jen svou verzi, Věře poradila, ať si zablokuje Jakubovo telefonní číslo a ať se s ním přestane stýkat, protože je to nemocný člověk. A tak Jakub začne mluvit pravdu. Jako první si vybere právě Věru.

Počká si na ni na ulici a zajímá se o to, co jí Karla řekla. Věra není konkrétní, ale je zřejmé, že Jakuba mravně pošpinila. Ten si to nenechává líbit a řekne Věře na plnou pusu a bez omáček kolem, že byli s Karlou milenci a že ho odkopla. Věra to nechce poslouchat, a navíc k nim přichází Vojta, tak Jakuba umlčí. Večer mu však zavolá, že se s ním potřebuje sejít. 

Zdroj článku:
  • Autorský text