Šest lahví šampaňského denně. Největší seriálový padouch "Džejár" z Dallasu za svou lásku k alkoholu tvrdě zaplatil

Šest lahví šampaňského denně. Největší seriálový padouch "Džejár" z Dallasu za svou lásku k alkoholu tvrdě zaplatil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Představitel J. R. Ewinga – Larry Hagman (21. 9. 1931) patří do skupiny amerických herců, kteří pracovali až do konce života. Larry Hagman byl aktivní herec, aktivní člen v nadaci podporující ženy s rakovinou prsu a mluvčím Americké onkologické společnosti, která propaguje škodlivost kouření.

Osudový seriál „Dallas“

On sám přestal pít a kouřit po 45 letech s morální podporou hereckého kolegy Patricka Duffyho, se kterým hrál v „Dallasu’’.

Pro veřejnost zůstane navždy J.R. Ewingem (Džejárem). Chlapíkem, který si liboval být zlým. V seriálu měl přes 70 milenek a přežil čtyři střelná zranění.

Jako jediný herec se objevil ve všech dílech seriálu. Natáčelo se od roku 1978 do roku 1991, tedy 13 let. Za svůj herecký výkon si vysloužil 6x cenu Digest Award jako největší seriálový zloduch. Seriál a jeho role mu zaručili hereckou nesmrtelnost, protože „Dallas“ patří dodnes k nejoblíbenějším seriálům všech dob.

Za svou slabost pro alkohol tvrdě zaplatil

Herec sám od dospívání holdoval alkoholu, a to se silně podepsalo na jeho zdraví. Údajně byl schopen vypít během dne i šest lahví šampaňského a zapít jej několika panáky. V roce 1995 potřeboval kvůli pokročilé cirhóze transplantaci jater. Šestnáctihodinová operace mu zachránila život a on si toho vážil natolik, že propůjčil svou známou tvář pro dobrou věc a stal se mluvčím organizace, která podporuje dárcovství orgánů pro transplantace. Za své úsilí byl i oceněný.

Čtěte také: Takhle dopadla Pamela Ewing z Dallasu 27 let po natáčení. Sama holduje plastikám, ale vydělává na přírodní kosmetice

„Dallasem“ jeho tvorba nekončila, objevil se i v celé řadě televizních filmů a také v novějších seriálech: „Zoufalé manželky“ nebo „Plastická chirurgie s.r.o.“ atd.

Pár zajímavostí:

• Herec vlastnil motocykl Harley Davidson a rád na něm jezdil.

• Nosil prsten s vlastními žlučovými kameny.

• Za epizodu v „Dalasu“ měl příjem 75 až 100 tisíc USD.

• Rád rybařil, chodil na lov, plachtil, hrál golf.

• Cestoval v karavanu, který si sám navrhl.

• Sbíral hole, klobouky, vlajky a umělecké předměty.

• Jeho dům v Malibu má v majetku nyní Sting.

Spokojený rodinný život na ranči zvaném NEBE

Celý život měl Larry Hagman jednu ženu, která je ze Švédska. Měli spolu dceru a syna a dožil se pěti dvojčat. Zemřel na následky léčby rakoviny krku v roce 2012 ve věku 81 let.