Pálava - nový díl: V Křeticích místní předvedli, že nevysedávají celé dny jen před sklípky, koná se rybářská soutěž

Pálava - nový díl: V Křeticích místní předvedli, že nevysedávají celé dny jen před sklípky, koná se rybářská soutěž
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Poté, co v minulých epizodách pětice bývalých spolužáků bezcílně v opilosti bloudila Pálavou a předstírala, že jsou přátelé, kteří se jen tak pro zábavu vzájemně popichují, přišlo konečně vystřízlivění a přemýšlení, co bude dál.

Někteří zjistili, že by v malebné vesnici obklopené vinohrady mohli na čas zůstat a některé to rozhodnutí teprve čeká.

Vesnice teď žije pořádáním tradiční rybářské soutěže. Výhrou je to, co sponzoři soutěžících vloží do banku. Soutěžit smí pouze dvojice tvořené sponzorem a rybářem, a přestože konkurence není velká, soutěžící páry už od začátku plánují, jak soupeře oslabit.

Farmář Staňa Hýsek (Bolek Polívka) nemá šťastný den, protože jeho rybář mu účast odřekl kvůli práci ve vinohradu. Zpočátku to vypadá, že soutěž bude muset vynechat. Když se však před Ájou (Nesvačilová), která si přišla pro nějaké bylinky na bolest břicha, o svém trápení se soutěží zmíní, ta projeví o rybaření zájem a rozpovídá se, jak se ji chlapíci s prutem v ruce líbí. Jaromír (Děrgel), který se stále drží v její blízkosti tak chytí příležitost za pačesy a začne se vychvalovat, jak skvělým rybářem je a vytáhne fotky z Norska, na kterých se pyšní velkými úlovky. Neudělá dojem je na bývalou přítelkyni, ale i na Stáňu, který ho ani moc nemusí přemlouvat a soutěžní dvojice je na světě.

Od vítězství v soutěži je dělí jen drobný detail, Jaromír nikdy ryby nelovil, jen si je od průvodců v Norsku nechal lovit a fotky měl na vychloubání.

To ovšem ještě netuší, že se v kempu, kde se spolužáci schází na skleničku u stánku Hřebce (Matonoha) scházejí, se objeví Ájin přítel Viktor. A jak to vypadá, nenechá se zahanbit a s prutem se bude předvádět i on.

Iveta (Dostálová) je zatím stále přesvědčená, že ji Hřebec pomůže spravit auto, aby včas dorazila na letiště a odletěla na vysněnou dovolenou do Řecka. Zatím je morální oporou Áji, která musí Viktorovi sdělit, že se s ním domů nevrátí a zůstane chvíli v malebném srdci Pálavy.  Když Michal (Isteník) jednoduchým způsobem Ivetě opraví auto a vysvětlí ji, že možná poruchu zinscenoval Hřebec, dojde jí, že se kolem ní majitel kempu motá nějak moc často a nebude to náhoda.

Ale chce počkat, zda se pochlapí a vyjádří se.

Hřebec, Ája a Filip, zdroj: FTV Prima

Jaromír se mezitím přiznal Michalovi, že není úplně nejlepším rybářem, jak tvrdil a potřebuje naučit alespoň základy. Filip se obětuje a rozhodne se večer před soutěží opít místního rybářského favorita Popelku (Zedníček), aby měl Jaromír větší šanci na vítězství. Netuší však, že Popelka na rozdíl od něj má natrénováno nejen rybaření, ale i popíjení a když se vyspí, je připravený obhájit svůj rybářský titul. To se mu nakonec nepodaří, protože úskočným a naprosto improvizovaným zásahem zůstane zamčený v Hřebcově stánku s občerstvením.

Iveta odjíždí z Moravy právě v okamžiku, kdy začíná rybářské klání. Hřebec ji na rozloučenou dává tajně do kufru lahvinku vína, které ji v kufru exploduje a mladá žena konči s autem mimo silnici. Hřebec neváhá, půjčuje si starou motorku a jede ji zachránit. Vděku se nedočká. Iveta mu krade motorku a odjíždí. Když po chvíli jízdy její veterán vypoví službu, definitivně odjezd vzdává a smiřuje se s tím, že je něco mezi nebem a zemí, co ji nedovolí Pálavu opustit.

Zdroje článku: