Překvapivě dobrý Hořký svět: Na výrobu piva stačí čtyři ingredience, na dobrý seriál tři – nápad, herci a režisér

Překvapivě dobrý Hořký svět: Na výrobu piva stačí čtyři ingredience, na dobrý seriál tři – nápad, herci a režisér
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vždy se najdou kritici, pro které nebude seriál dost akční, herci dost dobří a zápletka originální a zajímavá. Pravdou je, že Pálava nenasadila laťku moc vysoko a Hořký svět dá seriálovým divákům to, co mezi sklípky nenašli.

Seriál se s největší pravděpodobností nezalíbí ani divákům, kteří si ho vyhlédli kvůli Jakubovi Štáfkovi a čekali další šílenost ve stylu Laviho. Jakub je zde umírněný a spíše je to dospělý Matěj Jordán z Ulice.

Určitě překvapí i Matouš Ruml, protože role mu sedne, jako by mu byla ušitá na míru. Evu Holubovou lidé buď mají hodně rádi, nebo ji nesnáší a s Berenikou Kohoutovou je to podobné. Když nedělá stojky, umí zahrát i vážnou roli. Barbora Černá teprve ukáže, jestli Bolkovi Polívkovi vybrali dceru dobře. A přestože Bolek Polívka seriál z Pálavy nezachránil, jako abstinující sládek je už od prvního okamžiku sympatický. Prostě Bolek.

sládek Vízner a bratr Štěpána Michal v pivovaru, zdroj FTV Prima

Seriál si na nic nehraje, vztahy v pivovarnické rodině jsou přirozené. Už v první epizodě je zajímavé sledovat, jak jednotliví dědicové uvažují o rodinných hodnotách, o odkazu a o penězích.

Vlastně je docela pochopitelné, že se matka snaží pivovar prodat, protože viděla, kolik úsilí a dřiny do jeho provozu dal její zesnulý muž a jak moc to ovlivnilo život jednoho ze synů. Vybrala si pohodlnější cestu, protože už na ni má věk.

Ale její synové se nakonec překvapivě shodnou na tom, že společná práce a dobře využitý potencionál každého z nich, by mohl rodinný podnik přece jen zachránit.

Nápad seriálu není nijak originální, ale děj plyne tak lehce a přirozeně, že si rozhodně své publikum najde.

Kromě dějových linek, které přinesou příběh o tom, jak se mladí dobrodruzi budou krok za krokem snažit splnit si svůj sen, se divák dočká i zajímavého příběhu Veroniky a Štěpána. A v sázce bude jejich manželství. Někdo Veroniku odsoudí za to, že chtěla, aby manžel pracoval a když to konečně po roce pečení buchet a ochutnávání vína udělal, tak ho nepodpořila a první co bylo, tak myslela na rozvod. Ale určitě se najdou i ti, kdo její chování pochopí, protože byla jednoduše za rok, kdy táhla celý rodinný rozpočet, hodně unavená. A trenér jejího syna byl příjemný chlapík, který už měl své životní jistoty.

Nejsou to sice druhé Postřižiny, ale na rozjezd je to slušná podívaná, za kterou se Prima rozhodně nemusí stydět.

Zdroje článku: