Horor z Pálavy zalité sluncem začal, protrpíme 12 dílů?

Horor z Pálavy zalité sluncem začal, protrpíme 12 dílů?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco TV Prima si seriál Pálava chválí jako nejnovější trhák, který přilákal k obrazovkám více než 850 tisíc diváků a bezkonkurenčně se stal vítězem pondělního večera, nikde jinde napříč internetem se o seriálu nic pozitivního najít nedá.

Primácký seriál, který měl čerpat z toho, co se divákům líbilo na seriálu Vinaři se bohužel nepředvedl v nejlepším světle a své poslání nesplnil. Zatímco seriál Vinaři měl alespoň ve své první sérii hodnocení jako slabší průměr (když nedávají nic jiného, tak se u toho alespoň dobře spí). 

Pálavu si možná v pondělí večer naladilo 850 tisíc diváků, kteří potom nevěřícně zírali na obrazovku a čekali, kdy přijde ten zábavný seriál, na který se budou těšit. A ono nic.

Jedno se musí seriálu nechat, lokalita byla vybraná dobře a Pálava je krásná. Pokud ovšem sponzor z Mikulova chtěl nalákat do své lokality více turistů, možná by stačil pěkný dokument nebo dobře zorganizované vinařské slavnosti s reklamou v televizi. Třeba by zabralo i pokračování Bobulí. Vlastně cokoliv by bylo lepší než seriál Pálava, na který se lidé těšili a u kterého se nebaví ani lidé z Pálavy, ani Pražáci.

Snad jedině Miroslav Táborský a Boleslav Polívka seriálu nějaké to procento v hodnocení přidali.

Seriál byl dobře propagovaný, ale potenciál místa filmaři vůbec nedokázali využít. Pětice hlavních postav mladých lidí je bez náboje, šedá. Nikdo z nich seriálu nic nepřináší, a navíc ani jako pětice přátel, kteří se znají roky, nepůsobí.

sympatické tváře ze seriálu, zdroj: FTV Prima

Možná je každý z nich dobrý herec, ale vůbec nejdou dohromady, a tak nedokázali zoufalému scénáři dát nějakou přidanou hodnotu. A to jsou pod scénářem podepsaní čtyři lidé (a dokonce včetně Petra Kolečka).

Moravská pohádková idylka, kdy domorodci sedí před sklípky, ochutnávají svůj nejlepší ročník a číhají na turisty, už je také vyšumělá a ani Moraváky nijak netěší.

První dvě epizody doslova křičí o pomoc. S největší pravděpodobností je pokračování nezachrání. Na druhou stranu je pochopitelné, proč herci na takové role kývli. Jednoduše si udělali pěknou dovolenou ve vinařském kraji. Točilo se hodně venku, dobré světlo bylo pár hodin denně a potom měli volno. Navíc dialogy nebyly zrovna náročné.

Zdroje článku: