Středeční večer v Ulici se nese ve znamení vážných zranění a zdravotních komplikací. Kdo se zhroutí na cizím gauči?

Středeční večer v Ulici se nese ve znamení vážných zranění a zdravotních komplikací. Kdo se zhroutí na cizím gauči?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Táta Prokopa ujišťuje, že si jen trochu poranil kotník, ale co když svůj problém zlehčuje, aby syna nevylekal? Magda tomu hodlá přijít na kloub! Špatně se dnes udělá i Kaštanovi, a to dokonce tak, že tvrdě usne na pohovce u Klímových. Vítka tím rozhodně nepotěší…

Jak vážné je zranění Prokopova otce?

Pan Junek zavolá Prokopovi, aby mu řekl, že na žádné závažné operaci nebyl. Sestřička prý jen přehání. Prostě si pohnul s kotníkem a bylo zapotřebí, aby mu ho srovnali při narkóze. Magdě se to nějak nezdá. I Tomášovi připadá zvláštní, že by mu dávali narkózu, kdyby o nic nešlo.

Kdepak, za tím bude něco víc! Magda proto raději sama zavolá panu Junkovi a vytuší, že své zranění poněkud zlehčoval. Rozhodne se za ním zajet, což jí Prokop vymlouvá, protože by musela vynechat schůzi, kterou coby ředitel svolal. Myslí si, že to bude působit jako protekce. On se přitom chce v nové funkci dobře uvést. Tomáš mu doporučí, aby hlavně zůstal sám sebou a zahodil kravatu.

Prokop má v Magdě velkou oporu, Zdroj: TV Nova

Když se Magda z nemocnice vrátí, vypluje na povrch pravda. Kotník pana Junka byl zlomený a skutečně vyžadoval operaci. Teď má berle a je odkázaný na pomoc druhých. Někdo by za ním měl alespoň jednou denně zajít a postarat se, aby měl vše potřebné. Cesta z Prahy však trvá dvě hodiny, a přestože se Magda nabízí, Prokop ji nechce takhle využívat. Pokusí se zřejmě dohodnout nějakou pečovatelskou službu.

S Kaštanem je zle! Co vyvede u Klímových?

Kaštan potřebuje pomoct s převzetím nového zboží a v podstatě si Ivě řekne, aby mu přišel asistovat Michal, který u něj v minulosti už jednou brigádničil. Tentokrát to Michalovi velkou radost nedělá, protože se chtěl dívat s Anežkou, Svatkou a Žofkou na dokument. Ne, že by ho zajímala ekologie, ve skutečnosti celou dobu koukal na Žofku. Nakonec mu však nezbude nic jiného, než jít sousedovi pomoct.

Kaštanovi se během přesunu zboží udělá divně od žaludku a poprosí Michala o prášek na nevolnost. Zajdou tedy ke Klímům, kde Kaštan okamžitě vytuhne na gauči. Spí tak tvrdě (a navíc příšerně chrápe), že se ho nepodaří vzbudit ani Vítkovi, jenž s ním zuřivě zatřese. Co teď? Mají ho u sebe nechat, anebo zavolat záchranku?

Věrka má starost o Jakuba, Luboš hledá práci

Vzhledem k tomu, že byl Jakub při zadržení verbálně i fyzicky agresivní a mohl by někomu ublížit, rozhodli se na psychiatrii, že si ho tam ještě pár dní nechají. Pro Karlu to znamená o něco delší čas na rozmyšlenou, jak se s nastalou situací vyrovnat. Doufá, že Jakuba udrží co nejdál od své rodiny, ale to se jí vůbec nedaří. Věrka totiž na nic jiného, než na Jakubův zoufalý čin nemyslí. Dokonce kvůli němu odkládá nutnou návštěvu zubaře. Bolavý zub nepokládá za důležitý. Chce Jakubovi napsat dopis, aby věděl, že na něj všichni myslí.

Luboš se zatím shání po nové práci či brigádě a tvrdí, že to dělá nikoli kvůli nedostatku peněz, ale proto, že ho nebaví sedět doma na zadku. Pravdou ovšem je, že Věrka teď drží každou korunu, a on od ní občas dostává kapesné. Nakonec s Kryštofem mezi nepříliš vhodnými inzeráty najdou takový, co Luboše osloví – rozvoz jídla. Věrce o tom zatím nechce říkat.

Zdroj článku:
  • Autorský text