Magda a Prokop se usmíří, Irena konečně září štěstím a Franta vyhodí Skyler z bytu

Magda a Prokop se usmíří, Irena konečně září štěstím a Franta vyhodí Skyler z bytu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda a Prokop se po dvouměsíčním odloučení překvapivě rychle usmíří. Štěstí se usměje i na Irenu, jíž Radovan vyzná lásku. Skyler naproti tomu radostný den určitě nečeká. Když Frantovi přizná, že Dirk bere drogy, dojde k pořádné hádce. Kristýna se stále nemůže vzpamatovat z rozchodu s Denisem.

Magda a Prokop se usmíří

Středeční díl začíná v posteli, kde si spolu spokojeně hoví Magda a Prokop. Jeden druhému slíbí, že se ohledně Portugalska nebudou už víckrát hádat, a vychutnají si příjemné ráno. Ve škole se Magda zajde Ireně okamžitě pochlubit, že se s Prokopem usmířila. Landovo udivuje, že si najednou dokázali odpustit tak snadno, když spolu celé léto nekomunikovali. Popravdě to mezi nimi během dne párkrát zaskřípe, ale oba si včas uvědomí, že se schyluje k hádce, a vezmou zpátečku.

Irena tak trochu přiměje Radovana k zásnubám

Irena Magdě očividně závidí usmíření s Prokopem. Cítí se osamělá a postrádá milovaného Radovana. Ten se ve škole nečekaně objeví i s kyticí a upřímnou omluvou. Nikdy nechtěl Ireně ublížit. Má ji rád – a pokud musí zůstat v Praze, aby jí to dokázal, udělá to. Nikam neodletí! Romanticky založené paní ředitelce doslova vyrazí dech. Nejenže mu Irena konečně odpustí, ale také přislíbí, že na něj ten rok odloučení počká. Uvědomuje si, že práce v Peru pro Radovana hodně znamená, a nechce mu stát v cestě. Zároveň ho ale neúmyslně dotlačí k tomu, aby ji ještě před odletem požádal o ruku.

Franta se kvůli Dirkovi naštve a vyhodí Skyler

Skyler se u Franty spokojeně zabydluje a v domácnosti se vyzná lépe než Bára. Idylka však vezme za své, jakmile Dirk začne ustavičně telefonovat nejenom jí, ale dokonce i Chrisovi. Franta nechápe, o co mu jde, a Skyler nakonec přizná, proč od Dirka doopravdy odešla. Dlouhodobě totiž užíval drogy – a rovnou to největší svinstvo. Franta se příšerně naštve, že Skyler dopustila, aby jejich syn žil tak dlouho v přítomnosti feťáka. Dokonce ji z bytu okamžitě vyhodí.

Kristýna uvidí Denise s Markétou

Kristýna si chce s Denisem promluvit, aby si ujasnila, proč se s ní rozešel. Vážně to bylo proto, že mu nevěnovala dostatek času? Nebo šlo o něco jiného? Odhodlání ji rychle opustí, když vyjde na ulici a zahlédne Denise vycházet z krámku s novou přítelkyní. Nachomýtne se k tomu Vanda a pokusí se Kristýnu utěšit. Stejnou snahu projeví i Blanka s Adamem. Koneckonců si také prošli nepříjemnými rozchody. Kristýna si chce rychle najít nové bydlení, aby se s Denisem a Markétou nemusela potkávat.

Kristýna na vlastní oči uvidí Denise s novou přítelkyní Markétou, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Horoskop nelže! Vanda chce bydlet s Luďkem

Vanda přečte Luďkovi horoskop, který už nemůže být výmluvnější – důrazně vybízí k tomu, aby se ti dva co nejdřív sestěhovali. Vanda hrozně touží s Luďkem bydlet v jeho novém bytě, ale jemu to stále nedochází. Anebo její přání úmyslně přehlíží? Je zřejmé, že ho odrazuje představa stereotypu, který by časem vyplynul ze společného soužití. Možná prostě jen nevnímá jejich vztah tak seriózně, jak ho bere Vanda.

Zdroj článku:
  • Autorský text