Chystá se seriálová verze Addamsovy rodiny. Streamovací společnosti se perou o vysílací práva

Chystá se seriálová verze Addamsovy rodiny. Streamovací společnosti se perou o vysílací práva
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hrůzostrašná rodina Addamsova i s jejich sluhou, rukou jménem Věc, se znovu vrátí v novém seriálovém zpracování. Vznik hrané televizní verze známého fiktivního příběhu oznámil Tim Burton.

Zvláštní rodinka poprvé spatřila světlo světa v roce 1964. Jako seriál se dvěma sériemi se setkal s velkou oblibou diváků a dnes jej označujeme za kultovní. Zjevem znepokojivý černobílý seriál si získal srdce snad všech fanoušků černých komedií. Nedostižné je roztomile morbidní vyobrazení členů rodiny Addamsovy. V roce 1973 jsme se dočkali animované verze, která ale působí spíše milým komiksovým dojmem. V devadesátých letech příběh nabral na oblibě a objevilo se vícero zpracování, včetně pokračování originálu Addamsova rodina 2. Naposledy v minulém roce jsme v kině mohli navštívit animák věnovaný výstřední rodině a na rok 2021 je plánované jeho pokračování. 

Pokud si chceme připomenout režijní filmografii Tima Burtona, je z čeho vybírat. Z posledních let se vydařil Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, Alenka v říší divů a Karlík a továrna na čokoládu. Zmiňovaný Sirotčinec, ale také Střihoruký Edward, se připravované Addamsově rodině podobají. Kdo jiný než autor od pohledu děsivého mladého muže s nůžkami místo rukou, by lépe vykreslil dům plný strašlivých obyvatel? Nyní Burton pracuje na remaku další mysteriózní komedie Beetlejuice z roku 1988, která se věnuje konfrontaci duchařské rodiny s moderními Newyorčany. 

Spekulace zatím naznačují, že příběh bude zasazen do současné doby a bude vyprávěn z pohledu dcerky Wednesday. Jsou to však nepotvrzené domněnky, Burton bližší specifikaci drží pod pokličkou. Stejně tak ani přibližné datum uvedení nebo název remaku zatím nebyly zveřejněny. Proces tvorby je sice teprve na začátku, přesto streamovací společnosti již nyní bojují o to, kdo získá vysílací práva. Jedním z horkých kandidátů je Netflix.