Nový James Bond ještě ani nevyšel a už čelí problémům. Proč se budou muset některé scény možná natáčet znovu

Nový James Bond ještě ani nevyšel a už čelí problémům. Proč se budou muset některé scény možná natáčet znovu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatím to vypadá, že se 25. film Jamese Bonda „Není čas zemřít“ dostane do kin v říjnu 2021 – téměř dva roky po původně plánovaném zveřejnění. A i tento datum je zatím nejistý, nikdo neví, jak se bude pandemie vyvíjet. Toto opoždění ale přineslo nečekaný problém.

Vždy nejmodernější přístroje

Filmové trháky velkých kin jsou dokonalými reklamními plochami pro velké společnosti, které tam mohou propagovat své zcela nové produkty. Telefonovat stejně moderním mobilem jako James Bond nebo vlastnit stejné hodinky jako agent 007? Není problém. Reklamní partneři obvykle umožňují krátce po filmové premiéře takový luxus a skutečně vydají dané přístroje. „James Bond 007 – Není čas zemřít“ není výjimkou.

Problém ale nastal neustálým odkládáním premiéry. Původně plánovaný na listopad 2019, byl start v kinech nyní odložen téměř o dva roky. Ale nejen, že to vadí fanouškům, kteří se těší na poslední výstup Daniela Craiga jako legendárního britského agenta, i reklamní partneři nejsou moc nadšení – a mohli by dokonce prosadit nové natáčení.

Jak The Sun uvádí, umístěné reklamy ve filmu jsou nyní tak zastaralé, že jednoduše nesplňují svůj účel.

Technika již není nejnovější

Zejména v novějších dílech jsme viděli spoustu technických pomůcek, které již skutečně existují – nebo se alespoň v tu dobu vyvíjely. Ať už se jedná o mobilní podstavec nebo chronometr na zápěstí, Bond je tvůrcem trendů, který primárně inzeruje ještě nezpřístupněné produkty.

Tentokrát ale hrozí, že tyto nové nástroje budou zkrátka zastaralé. Většina z nich (nový Nokia telefon a nejnovější model hodinek Omega) jsou již dlouho k dispozici v obchodech. Jak ale lze tento problém vyřešit? Jednak by se mohli některé scény nově natočit, jen s novějšími modely. To by bylo pro produkci ale nesmírně drahé, musel by se znovu sehnat celý tým. Proto se nejspíše využije digitální úprava, kde bude pomocí CGI efektů vyměněn starý produkt za nový.