Děti ze seriálu Horákovi: Kdo z nich hraje dodnes a pro koho herecká kariéra skončila seriálem?

Děti ze seriálu Horákovi: Kdo z nich hraje dodnes a pro koho herecká kariéra skončila seriálem?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Komedie o bláznivé rodince Horákových skončila už před 15 lety a leccos se od té doby změnilo. Děti, kteří v něm hrály své roztomilé a vtipné role, už jsou dospělí. Některým z nich se podařilo v herectví prosadit, někteří se rozhodli jít jinou cestou. Co tedy dnes dělají a jak se jim daří?

Hana Vagnerová

Už v době natáčení Horákových byla Hana Vágnerová nejznámější z celé skupiny dětských herců. Bylo jí tehdy ale už přes 20 let a studovala DAMU, takže měla výhodu v tom, že za sebou už pár vydařených rolí měla. Nejvíce ji proslavil seriál On je žena! (2005), ve kterém ztvárnila jednu z hlavních rolí. Jen o rok později už se objevila v Horákových a zviditelnila se tak ještě více.

A zbytek už je historie. Jak sami víte, začalo se jí dařit nejen díky seriálům jako Zdivočelá země, Vyprávěj nebo Lajna, ale především díky filmům. Určitě jste si jí všimli například v Padesátce, Lídě Baarové, Bajkerech nebo loňských Matkách. Objeví se také v nové komedii Pánském klubu, která právě přichází do kin a už pracuje na několika dalších filmových projektech. Hrát bude i na letošních Letních shakespearovských slavnostech.

Mariana Prachařová

Dcera známých hereckých rodičů Davida Prachaře a Dany Batulkové si v seriálu zahrála společně se svým bratrem Jakubem Prachařem, kterého Horákovi také výrazně zviditelnili. Jako učitelka Anežka se v něm objevila právě i Dana Batulková. Seriálová Tereza pro Marianu byla její druhou rolí a hrála ji, když jí bylo pouhých 12 let. Poprvé se s herectvím setkala ve filmu Poklad na Sovím Hrádku, kde hrála o dva roky dříve. Nad hereckou kariérou přemýšlela, dokonce si podala i přihlášku na DAMU. Když ji ale napoprvé nevzali, nezkoušela to znovu a po pár epizodních rolích v seriálech a menší roli v Ulici s herectvím skončila úplně.

Místo toho studovala humanitní studia na Univerzitě Karlově. Nyní se věnuje zpěvu a občas se objevuje i ve videoklipech jiných interpretů, například kapely Mirai. Je také hodně aktivní na Instagramu, kde je se 160 tisíci sledujícími úspěšnou influencerkou.

Jakub Chromeček

Jakub Chromeček, který v seriálu ztvárnil Tomáše, studoval Pražskou státní konzervatoř a hned po škole nastoupil do Strašnického divadla. V Horákových hrál, stejně jako hana Vágnerová, když mu bylo přes 20 let. Šlo ale o jeho první velkou roli a možná byla tou nejvýraznější za celou jeho kariéru.

Divadlu, filmu i seriálům se sice věnuje dodnes, ale stal se z něj spíše seriálový herec. Zahrál si například v Ordinaci v růžové zahradě nebo v Modrém kódu. Méně výrazné epizodní role si zahrál také ve Specialistech nebo v Policii Modrava. Aktuálně pracuje na historickém snímku Zbojník, který by měl být k vidění ještě letos. V Divadle pod Palmovkou ho nyní můžete vidět v inscenaci Žítkovské bohyně .

Jan Komínek

Jan Komínek, kterého na filmových plátnech vídáme čím dál častěji, začínal právě jako rošťák Ondra v Horákových. Bylo mu tehdy teprve 12 let a šlo o jeho první setkání s herectvím. Krátce na to jeho herecká kariéra začínala vypadat opravdu slibně.

Objevil se například v seriálech Gympl s (r)učením omezeným, Ať žijí rytíři! nebo Krejzovi. Ve filmech jste si ho mohli všimnout v pohádkách Dvanáct měsíčků, Pravý rytíř nebo v komediích Bajkeři či Přes prsty. Hrál také v novém seriálu Anatomie života a často zmiňovaném nekorektním filmu Vyšehrad, který je stále v kinech. Zatím se mu tedy opravdu daří, tak uvidíme, čím nás překvapí do budoucna.

Marek Zeman

Marek Zeman, který v seriálu ztvárnil malého Kubu, se u herectví udržel dodnes, přestože se příliš neproslavil. V Horákových se objevil už v osmi letech a šlo o jeho první roli. Předtím se ale dlouho věnoval také reklamám, které se objevovaly nejen u nás, ale i v zahraničí.

Po Horákových vystřídal několik rolí v seriálech, například v Cestách domů, Modrém kódu nebo 1. MISI. Zahrál si také ve dvou filmech, pohádce Nejlepší přítel nebo dramatu Cena za štěstí. Vystudoval Pražskou konzervatoř a nyní se souborem 3D Company vystupuje v Divadle na Fidlovačce. Vyzkoušel si také roli moderátora v soutěži Souboj coverů, ve kterém shodou okolností vystupovala Mariana Prachařová, jeho seriálová sestra.

Jak je vidět, seriál Horákovi tedy pomohl hned několika mladým hercům najít cestu k úspěchu a někteří z nich dnes patří k těm nejznámějším a nejobsazovanějším. Všimli jste si jich mimo seriál i vy?

Zdroje článku: