Česká Herečka Hana Vágnerová jde z role do role

Česká Herečka Hana Vágnerová jde z role do role
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Všichni si Hanku Vágnerovou pamatujeme jako nadanou, ale trochu rebelující dceru ze seriálu Vyprávěj. Od té doby herečka dospěla, byla na zkušené v Americe a v současnosti je jednou z nejobsazovanějších českých hereček.

18. listopadu můžete herečku vidět v novém a historicky prvním celovečerním snímku, který byl natočený v švýcarsko-české koprodukci. Nese poetický název Ztraceni v ráji.

Zdroj: Press zóna/CinemArt

Jde o první celovečerní film režisérky Fiony Ziegler, a kromě Hanky si ve filmu zahráli Ivan Pokorný, Robert Nebřenský a Matyáš Řezníček. V roli partnera Hany Vágnerové se představí divákům švýcarský herec Dominuque Jann. Muzikanta si zahrál saxofonista Vratislav Brabenec.

O samotném filmu

Hlavní hrdina Evžen žije tak trochu bohémským životem, a i po třicítce je stále pod silným vlivem svého otce. Možná i to je jedním z důvodů, proč se rozhodne vyměnit pohodlný život ve Švýcarsku za dobrodružství v Praze. Není to volba náhodná, protože z Prahy pochází jeho otec, který v roce 1968 emigroval a na rodné město už dávno zapomněl a žije v odlišném světě, jehož středobodem je vlastní zubařská praxe v Bernu.

Evžen se už dávno rozhodl, že v rodinné tradici pokračovat nebude a v Praze začal provozovat hudební klub. V novém životě zažívá svou osudovou lásku, ale i neštěstí, kvůli kterému se možná bude muset vrátit do země, kterou opustil.

Zdroj: Press zóna / CinemArt

Režisérka Fiona Ziegler o filmu:

Byla to pro mě velká výzva pracovat na prvním celovečerním filmu ve dvou jazycích a v rámci dvou zemí a kultur – mým cílem, a i smyslem tohoto filmu, je vytvořit most mezi těmito dvěma zeměmi. Ty jsou historicky propojeny už od doby, kdy se Švýcarsko stalo domovem tisíců emigrantů z Československa po srpnové okupaci.

Režisérka popisuje Evženův bohémský život v Praze, který je v kontrastu s perfekcionalismem a všudypřítomným společenským tlakem ve Švýcarsku. To ve filmu vytváří dost humorné a absurdní situace.

Děj filmu má dvě linky – dva příběhy. Ten první je o emigraci, o tom, jak těžké je asimilovat se v nové zemi, druhý příběh je o svobodě, o nutnosti odpoutání se od rodičů, o vlastní vůli a odhodlání.

Film točený ve dvou jazycích byl poměrně náročný. ve filmu měl hrát i známý americký herec David Hasselhoff (Pobřežní hlídka), bohužel z toho sešlo, ale ve filmu se objeví jeho legendární auto KITT ze seriálu Knight Rider.

Zdroj: Press Zóna / CinemArt

 

Zdroj: 

  • Tiskový materiál CinemArt