Šachy s bydlením v dnešní Ulici! Stěhovat se má nejen Vanda, ale i Evžen

Šachy s bydlením v dnešní Ulici! Stěhovat se má nejen Vanda, ale i Evžen
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šíma se stane terčem šikany, ale snaží se to ignorovat. Myslí na závod v Berlíně, kam ho máma nechce pustit. Rozhodne se ji obejít a domluví se s Jirkou. Tím způsobí obrovskou hádku. Napětí panuje i mezi Vandou a Evženem. Zvýšené nájemné bude důvodem ke dvojitému stěhování. Kdo s kým začne bydlet?

Šíma v hledáčku šikanátorů

Šímu začnou ve škole šikanovat dva spolužáci, zřejmě proto, že je nový, přistěhoval se z Německa a pronesl kvalitní referát o takzvaných „řopících“. Tak mu odteď přezdívají. Sprostě mu nadávají a předbíhají ho ve frontě na obědy. Právě u toho je přeruší Landová, která Šímu odvede k výdejnímu okénku přednostně. Mladí sígři však očividně nemají žádný respekt a je více než jasné, že příště zaútočí znovu…

Gábina ostře vynadá Jirkovi

Šimon se snaží ústrky přehlížet. V hlavě má místo jen pro vysněný závod na koloběžkách, na který mu Gábina zakázala jet. Musel by totiž vynechat páteční vyučování, startovné je příliš drahé, a kromě toho nemá nikdo z příbuzných čas, aby ho na cestě doprovodil. Pak ale Šíma potká Jirku a chytne se ho jako tonoucí stébla. Vysvětlí mu důvody, proč je pro něj důležité do Berlína odjet. Jirka navrhne, že by mohli vyrazit v sobotu i s mámou a pojmout to jako společný výlet. Když se Gábina o jejich dohodě dozví, pořádně ji to naštve. Ani trochu se jí nelíbí, že Jirka Šímovi něco slibuje za jejími zády a ona pak vypadá jako zlá máma, která nechce nic dovolit.

Blanka s Luďkem pěkně vyběhne

Luděk si chce s Blankou o něčem promluvit. Ona ho však netouží zvát k sobě domů, a tak si s ním domluví schůzku v ordinaci. Když se dozví, že Luděk přišel kvůli zvýšenému nájemnému pro Vandu, má co dělat, aby zadržela smích. Neomylný pan Volák se domnívá, že náhlý dvacetiprocentní nárůst je podezřelý a že se jedná o Evženův způsob pomsty. Luďkova sebestřednost Blanku nepřestane fascinovat. Ujistí ho, že zvýšení postihlo všechny nájemníky a že ona nemá kompetenci to s ním řešit. Pokud se mu něco nelíbí, bude muset napsat přímo Adrianě.

Dvojí romantické stěhování?

Vanda si nemůže dovolit platit za byt tak vysokou částku. Luděk jí proto nabídne společné bydlení, ačkoli se mu dosud usilovně bránil. Ona jeho čin pokládá za romantický a bez váhání vypoví u Pešků nájemní smlouvu. Překvapivě nebude jediná, kdo se kvůli zvýšenému nájemnému přestěhuje.

Blanka zničehonic prohlásí, že odmítá platit dalších dvacet procent. Hodlá si to s Evženem poctivě rozdělit. Tím mu nepřímo a roztomile naznačí, že by s ním od nynějška ráda bydlela. Evžen zůstane rozčarovaně koukat, po chvíli se ale vzpamatuje a s radostí souhlasí.

Evžena čeká také stěhování, Zdroj: TV Nova

Irena se loučí s přáteli

Irena dokončuje poslední přípravy na cestu do Peru, zatímco Prokop se už pomalu zabydluje v ředitelně. Večer v Coolně proběhne malé rozloučení, během něhož rozdají přátelé Ireně dárky. Otík jí koupí stylové peruánské pončo, v němž prý bude za hvězdu, a Tomáš Jordán jí obstará repelent proti hmyzu. Ten bude v džungli zřejmě daleko praktičtější. Mojmír se odmítne zúčastnit večírku. Stále se cítí trapně kvůli svému poslednímu rozhovoru s Irenou.

Zdroj článku:
  • Autorský text