Páteční Prostřeno u Karla: To nejlepší na závěr-obyčejná jídla, která nadchla hosty i diváky

Páteční Prostřeno u Karla: To nejlepší na závěr-obyčejná jídla, která nadchla hosty i diváky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Karel Zima je herec, kterého určitě znáte z rodinného seriálu Slunečná nebo z krimi seriálu Temný kraj. Hercem je celý život a většinou byl na volné noze. V Prostřeno měl po úterní hostině střevní problémy, ale ve čtvrtek už se opět zapojil a v pátek ohromil jednoduchou a chutnou kuchyní.

Karel má dvě dospělé děti, které se v dětství věnovali herectví, ale v současné době už si vybraly jinou cestu. Jeho druhou manželkou je kostymérka Lucie. Byla to ona, kdo ho přihlásil do Prostřeno. On byl zaskočený, ale nakonec byl rád.

Předchozí koníčky, jako automobilové závody, vyměnil za kutilství. V současné době si opravuje dům.

Má celou řadu jídel, která by nepozřel. Hosté se nemusí obávat, že by dostali na talíř tučné maso, vnitřnosti, zabíjačkové pochoutky nebo chobotnici.

Za zmínku určitě stojí i chování Františka, který údajně neměl na dárek pro hostitele peníze, a tak přinesl otevřené balení živočišného uhlí. Ale celý večer se cpal, jako by to mělo být jeho poslední jídlo.

Jako předkrm Karel podával švestky v anglické slanině na salátku. K pečivu podával domácí pesto, které všem moc chutnalo. Soňa byla z pesta doslova nadšená.

zelňačka, zdroj: FTV Prima

Zelňačka se v soutěži moc často nevídá, přitom je to snadné jídlo, které dokáže potěšit. Karel servíroval v terině, což všichni ocenili. Mohli si vzít porci, kterou chtěli. František to vzal jako výzvu a nabral si kromě polévky i pěkný kus uzeného masa. Který měl hostitel spíše pokrájet, aby se dostalo na všechny. Ostatní si mysleli, že to je od Františka žert a podělí se, on si však na masíčku pochutnal sám. Zajímavostí zelňačky byly houby.

Hlavní chod tvořilo kuře s rajčaty, cibulí a cukrem, bramborová kaše s čerstvou nastrouhanou mrkví. Karel dává do kaše i syrové vejce. Mrkev v kaši nikdo neznal a tato kombinace chutnala. Trochu nevychovaně Karel uprostřed jídla u stolu telefonoval.

Jako dezert se podávaly palačinky s marmeládou, banány, čokoládou, šlehačkou, skořicí a likérkem. Iva dezert zkritizovala, že byl studený a překombinovaný.

Karel si vyvařil dokonce dvě desítky, a přestože to vypadalo, že si peníze odnese Klára, nakonec měl nejvíce bodů Karel. O peníze se podělil s ostatními.

Co na to diváci

Karel měl úspěch a podle pochvalných hodnocení si nejspíš odnese i diváckou cenu. Sympatie si získal nejen za vaření, ale i za vztah, který má k matce a za to, že daroval ledvinu.

 

Zdroje článku: