Čtvrteční Prostřeno s Ivou: Zahradnice má evidentně vášeň pro vaření, byla v minulosti i v soutěži MasterChef

Čtvrteční Prostřeno s Ivou: Zahradnice má evidentně vášeň pro vaření, byla v minulosti i v soutěži MasterChef
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Celé Prostřeno tento týden míří k tomu, že vyhraje Klára, která Prostřeno spoluvytváří. To je hanebné, protože Iva předvedla skvělý výkon. Zajímavé je, že před odvysíláním pořadu od diváků schytala hodně záporné reakce a teprve lidé, kteří se podívali na její vaření, ji dokázali ocenit.

Iva vystudovala zahradnickou školu a na zkušenou se vydala i do zahraničí. Ale asi v sobě objevila jiný talent, protože se dostala do soutěže MasterChef. Právě kvůli účasti v této soutěži se té skupině diváků, která hodnotí soutěžící ještě před tím, než předvedou, co umí, hodně nelíbila. Ivka je spokojená, na život si nestěžuje a nebojí se jít si za svým cílem.

Kdyby Iva vyhrála, část výhry by musela dát svému exmanželovi, který na ni podal exekuci. Zbytek by věnovala na charitu. Menu složila z jídel, o kterých ví, že jsou skvělá a umí je připravit.

Za zmínku stojí i fakt, že tento týden bylo označeno Prostřeno jako sváteční. Bohužel to asi zapomněli oznámit soutěžícím. Pánové běhají po návštěvách v šortkách a vytahaných tričkách a úterní Barbína, která dala za svatbu 400 tisíc, přišla v teplákách. Ale určitě byly značkové.

Iva jako předkrm servírovala domácí pečivo se studeným talířem, kde byla křenová pěna, salát a slanina. Klára sice jídlo pochválila, ale na kameru potom uvedla, že chuť křenu byla nevýrazná.

Chutnalo i Františkovi a Karlovi. Ten bohužel po střevních potížích celý večer jen ochutnával, ale jak podotkl, normálně by si dal i třikrát tolik.

Jako polévka se podával chod honosně označený jako bisque. To je hladká krémová a výrazně kořeněná polévka z vývaru, ve které je například humr, krab, krevety nebo raci. Iva zvolila krevety a přidala ravioly. V jejím podání to vypadalo, že jde o snadno připravené jídlo, ale ve skutečnosti je to rozhodně hodně náročné jídlo, jak na suroviny, tak na kuchařský um. Karel byl z polévky nadšený, chutnala i růžové Barbíně, která si pochvalovala koriandr. Polévka nebyla horká, ale jen teplá, což vadilo. Kláře nechutnalo. Výhru má zřejmě jistou, takže její kritika, kterou nakonec zapomene a dá vysoké hodnocení, se opakuje.

Jako hlavní chod se podávala kuřecí rolka s bramborovým pyré a blanšírovanou mrkví. Nikdo nebyl moc nadšený. František na sebe chtěl upozornit, když se mu to nepovedlo s vlastním vařením. Začal tedy rozebírat a odškrtávat si suroviny v servírovaném jídle. Asi to mělo být vtipné.

dezert u Ivy, zdroj FTV Prima

Dezert byl moderní variací na štrůdl. Vypadal dobře a určitě chutnal dobře. Nejvíce však hosty zaujaly kuličky, které Iva podávala jako úkol týdne.

Bodování je tento týden asi ve vedlejší roli. Klára rozdává desítky a ostatní bodují tak, aby Klára vyhrála.

Co na to diváci

Tentokrát byla debata o Ivě hodně zajímavá. V Prostřeno je skupina diváků, kteří mají hodnocení asi jako svého jediného koníčka a mají jasno, aniž by se na epizodu podívali. Tak právě tato skupina odsoudila Ivu na základě nějakých článků ze soutěže MasterChef. Teprve potom se ke slovu dostali diváci, kteří si epizodu shlédli a těm se Iva líbila, ocenili náročnost menu a provedení.

 

Zdroje článku: