Tři přání pro Popelku: norská verze známé české pohádky zamíří do kin už letošní Vánoce. Co čekat?

Tři přání pro Popelku: norská verze známé české pohádky zamíří do kin už letošní Vánoce. Co čekat?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tři oříšky pro Popelku s Libuší Šafránkovou se zapsaly do historie. A to nejen u nás. Například v Německu nebo Norsku se pohádka také stala neodmyslitelnou součástí Vánoc. V Norsku se právě kvůli tomu rozhodli natočit její moderní verzi. Jak bude nová pohádka vypadat a kdy ji očekávat?

O co půjde?

Tři přání pro Popelku jsou novým zpracováním naší legendární pohádky scénáristy Františka Pavlíčka a režiséra Václava VorlíčkaTři oříšky pro Popelku, kde si v hlavních rolích před téměř 50 lety zahrála Libuše Šafránková s Pavlem Trávníčkem. Novinka pochází z Norska a prezentuje se jako severská pocta naší filmové klasice. Nebude ale chybět atmosféra nefalšované norské zimy se zasněženými hvozdy, ani menší dávka kouzel. Do pohádky se prostřednictvím českého dabingu vrátí i Pavel Trávníček.

Otázkou však je, jestli norské verzi pohádky Češi vůbec dají šanci. Už nyní se totiž pod trailerem objevují komentáře, které tvrdí, že naši klasiku nic nenahradí. I tak jí však můžeme dát šanci, protože byla natočena tvůrci, kteří na oblíbené pohádce vyrostli, stejně jako my. A dokonce dostali pár rad od původního režiséra Vorlíčka, se kterým se setkali na norské premiéře digitálně restaurované verze Tří oříšků. Určitě tedy půjde o zajímavou novinku, která alespoň předvede něco trochu jiného.

Astrid S ve své první filmové roli

Roli Popelky si zahraje norská hudební hvězda Astrid S. Přestože její písničky jsou známé po celém světě, v žádném filmu si ještě nezahrála a bude to pro ni tedy premiéra, o které se jí ani nesnilo. I ona totiž na naší pohádce vyrůstala. 

"Celé moje dětství jsem se každé Vánoce dívala na původní českou Popelku, neboť se u nás v Norsku stala součástí vánočních tradic. Je to role, ke které člověk přistupuje s maximální pokorou. Popelku a její příběh mám moc ráda a doufám, že lidé budou chtít naše nové zpracování vidět a bude se jim líbit,“ říká podle deníku Super Astrid S, která kvůli roli Popelky musela dokonce podstoupit trénink jízdy na koni a výcvik lukostřelby.

Kdy přijde novinka do kin?

Do kin by se měla nadabovaná verze dostat na letošní Vánoce. Premiéru bude mít 23.12.

Čekání si zatím můžete zkrátit zhlédnutím traileru.

 

Zdroje: