Tři oříšky pro Popelku (1973): Horký čaj vozili na plac vojáci v tanku

Tři oříšky pro Popelku (1973): Horký čaj vozili na plac vojáci v tanku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kultovní pohádka Tři oříšky pro Popelku se měla původně natáčet v létě, a kostýmy se proto ušily z lehkých materiálů, aby v nich hercům nebylo vedro. Změna natáčecího plánu uvrhla protagonisty do závějí i s jejich lehoučkými šaty. Možností, jak se zahřát, moc nebylo.

Vladimír Menšík se zahříval alkoholem a v závěrečné scéně, kdy lidé ze statku volají "Bude svatba, hurá!", je to na něm vidět. V onen natáčecí den byl prý režisér Václav Vorlíček rád, že Menšík vůbec dokázal stát na svých nohou. V závěru proto jen postával jako prkno a hleděl někam před sebe. 

Filmová Popelka Libuše Šafránková v jednom rozhovoru přiznala, že něco jako catering na place tehdy neexistovalo, protože by se skrz sněhové závěje ke štábu nikdo s jídlem a nápoji nedostal. Horký čaj sem vozili jen vojáci v obrněném transportéru, jelikož šlo o jediný dopravní prostředek, který si se sněhem poradil. 

Možná jste si často kladli otázku, jak se tvůrcům podařilo ochočit a vycvičit sovu Rozárku. Sova už ve skutečnosti cvičená byla - režisér si ji vypůjčil z jednoho německého cirkusu. Stačilo ji pošťouchnout stéblem slámy, a poslušně mrkla.