Dnes v Ulici: Prokop se ředitelského křesla jen tak nevzdá. Zase zpochybní Magdiny schopnosti

Dnes v Ulici: Prokop se ředitelského křesla jen tak nevzdá. Zase zpochybní Magdiny schopnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prokopovi se na ředitelské židli nějak zalíbilo a nechce se z ní nechat vystrnadit. Během Ireniny nepřítomnosti rozjel několik projektů a rád by je dotáhl do konce. Svou urputností však Irenu utvrzuje v tom, že se na post ředitele nehodí.

Urputný Prokop se jako ředitel příliš neosvědčil

Prokop se nehodlá smířit s tím, že by ho Irena z ředitelského křesla vyštípala bez vysvětlení. Znovu se jí omluví, pokud by snad její rozhodnutí mělo souviset s tím, že ji urazil, ale ona se dušuje, že tomu tak není. Proč tedy nabídla ředitelskou pozici nezkušené Magdě? Protože se podle ní ukázala být schopnou organizátorkou.

Rychle a elegantně vyřešila situaci s Kalinou, který teď úplně pookřál. Navíc si ji díky práci v komunitním centru pochvaluje i starosta Hložánek. To je všechno hezké, říká si Prokop, ale neznamená to, že bude dobrou ředitelkou. On má naproti tomu rozjetou řadu projektů, které by rád dokončil.

Prokop je podle Ireny příliš urputný.
Prokop je podle Ireny příliš urputný. | Zdroj: TV Nova

Irena si uvědomuje, že Prokop udělal pro školu mnoho záslužných věcí. Je však urputný a od začátku nasadil neúnosné tempo. Značnou část kolegů rozladil ranními schůzemi a častými informačními e-maily. Navíc si toho sám na sebe naložil až moc. Domů pak chodil unavený a Magdu to trápilo. Tohle všechno si Irena dobře uvědomuje, proto už Prokopovi ředitelskou funkci nesvěří ani v případě, že ji Magda odmítne. Zkrátka na danou pozici vybere někoho jiného – on může zůstat zástupcem, pokud bude nový ředitel souhlasit. Prokop ale samozřejmě hlučně protestuje a nadále se s Magdou hádá. Ta nechce pochopit, že jeho výhrady vůči jejím schopnostem nejsou osobní.

Amálka má nápad, jak získat Vandě víc času

Jolana, Marie a Amálka vymýšlejí, jak obalamutit Luďka, aby nepojal ještě větší podezření a nechtěl odletět do Kanady. Stýská se mu po Vandě a hodlá jí navrhnout, ať někoho zmocní k tomu, aby všechno vyřídil za ni. Ona by se tak konečně mohla vrátit domů. To však trojice ustaraných dam nemůže dopustit.

Amálka vymyslí, jak aspoň trochu pomoct Vandě.
Amálka vymyslí, jak aspoň trochu pomoct Vandě. | Zdroj: TV Nova

Amálku napadne, že by domnělý notář, s nímž Vanda naoko jedná, mohl náhle umřít. Pak by se toho musel ujmout jiný, ale než by se s případem seznámil, uplynul by nějaký čas. Jolana s Marií si myslí, že Luděk by jenom nadával na celý tamní systém a chtěl do Kanady odcestovat sám. Amálka tedy vymyslí jinou, podstatně jednodušší věc – Vanda by zkrátka měla přesvědčit manžela, že potřebuje získat samostatnost a zvládnout ten problém sama. Takže by jí měl dopřát prostor a trpělivě počkat.

Zdroj článku:
  • Autorský text