Taneční klání StarDance už dostává definitivní podobu

Taneční klání StarDance už dostává definitivní podobu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přípravy na letošní ročník oblíbené taneční soutěže jsou v plném proudu. Všichni dlouhodobí příznivci se těší, jak si přehlídku známých tváří a krásných rób užijí i letos. Snad soutěžící nepotkají nemoci a úrazy a vydrží na parketu co nejdéle. Seznam všech soutěžících už je hotový.

Určitě největší zvědavost vzbuzuje účast manželského páru, který ovšem bude soutěžit proti sobě. Jak asi rodinnou pohodou mladý pár Eva a Marek Adamczykovi zvládnou s náročným tréninkem a soupeřením? Eva je olympijská vítězka a mistryně světa ve snowboardingu, a tak má určitě výbornou kondici kvůli sportovní kariéře, naví je po úrazu už opět ve formě. Laťku tedy nasadí hodně vysoko. Má za sebou také velkou skupinu fanoušků, kteří určitě úspěšnou a sympatickou sportovkyni podpoří.

Marek Adamczyk s manželkou Evou
Marek Adamczyk s manželkou Evou. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Chceme si to vyzkoušet! Navíc nám přijde vtipné, že budeme stát proti sobě, navzájem však budeme jeden druhému přát,

uvádí sportovkyně.

Na druhé straně i Marek Adamczyk je po účinkování v řadě oblíbených projektů, jako je například seriál Kukačky Kukačky 2, obletován fanynkami.

Aspekt soupeření nevnímám jako důležitý. Zajímavější je pro mě to, že se parta lidí snaží naučit něco nového. Koneckonců, do finále se dostanou dva, takže podle mého se z nás soupeři stanou leda až tam,

dodává její manžel.

Eva Adamczyková (dříve Samková) nebude jedinou sportovní tváří, která se na parketu předvede. Diváci se mohou těšit i na kajakáře Vavřince Hradílka. Vítězství sportovců v této soutěži není ojedinělé. Už v roce 2007 (ve druhém ročníku), si pro vítězství dotancoval akrobatický lyžař Aleš Valenta a v roce 2012 se ve vítězném tanci předvedla atletka Kateřina Baďurová.

Adamczyková, Chýlková a Kubelková
Adamczyková, Chýlková a Kubelková. | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Bývalá modelka a zasloužilá matka Iva Kubelková se předvedla v poslední řadě zpěvácké soutěže Moje Tvář má známý hlas, kterou sice nevyhrála, ale rozhodně předvedla, že pohyb ve světle reflektorů zvládne na výbornou.

David Prachař se určitě nevyhne srovnání s fascinujícím tanečním výkonem, který v roce 2008 předvedla jeho bývalá manželka Dana Batulková.

Velkou fanouškovskou rodinu si rozhodně přivede i oblíbený pekař a cukrář Josef Maršálek, který už se před kamerou předvedl jako porotce oblíbeného pořadu Peče celá země.

Na parketu se také předvede Ivana Chýlková, Darija Pavlovičová, Tereza Mašková a Richard Krajčo. Ten se rozhodně na vítěze necítí.

Poskakovat po pódiu by mi šlo, ale skutečně tancovat pod dohledem profesionálů, kteří netuší, že neumím ani valčík, bude těžký úkol,

svěřil se zpěvák.

soutěžící 12. řady taneční soutěže StarDance
Soutěžící 12. řady taneční soutěže StarDance. | Zdroj: © Česká televize

Nikdo si neumí představit jinou moderátorskou dvojici, než je Tereza Kostková a Marek Eben, pro něž už jde o srdeční záležitost.

Oporou známým osobnostem budou opět profesionální tanečníci. Někteří z nich mohou ke svému tanečnímu umění přidat i cenné zkušenosti z minulých řad. Potřetí se před kamery vrátí Martin Prágr i Lenka Nora Návorková, která StarDance vyhrála s hercem Jiřím Dvořákem. Vítězi se stali také Dominik Vodička, ten tančil s Veronikou Khek Kubařovou, a Adriana Mašková, jež tančila v páru s Janem Cinou. Nováčky z řad profesionálních tanečníků budou Kateřina Bartuněk Hrstková, Zuzana Dvořáková Šťastná, Dominika Rošková, Jakub Mazůch a Daniel Kecskeméti. Nejvíce zvědavosti se ubírá směrem k Janu Tománkovi, který se z pozice porotce letos vrátí do role tanečníka.

Místo čtyř porotců tak bude výkony soutěžících nově posuzovat trojice osobností, a to Tatiana Drexler, Richard Genzer a Zdeněk Chlopčík. Choreografií má opět na starost Marek Zelinka, kterému taneční soutěž v roce 2015 změnila život, a to nejen po profesní stránce, ale také po té osobní – se svou taneční partnerkou Marií Doležalovou založil rodinu. O hudební doprovod se postará MoonDance Orchestra Martina Kumžáka.

To, jak budou vypadat taneční páry, se dozvíme během června. Soutěž bude ve vysílání na podzim na ČT1.

Zdroje článku: