Úterní Ulice: Podle Šimona je Gábina diktátor a terapie u Marečků nedopadne úplně podle představ

Úterní Ulice: Podle Šimona je Gábina diktátor a terapie u Marečků nedopadne úplně podle představ
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I přesto, že si Gábina myslela, že začíná Šimona zvládat, 4432. díl Ulice ukáže přesný opak. Šimon chce jít bydlet k tátovi a svou mámu přirovnává k diktátorovi. Slavné to není ani u Marečků, u kterých druhá terapie nedopadá úplně podle představ. 

Po letech se na scéně objevuje Hynek

Nejen v tomto dílu, nýbrž i v tom předchozím do děje vstoupí staronová postava Ulice, jíž je Hynek Urban – bývalý přítel Gábiny a otec Šimona. Už bylo načase. Situace kolem Šimona se totiž vyhrocuje. Hádky a odmlouvání jsou na denním pořádku a Gábina má pocit, že už si ke svému jedinému dítěti cestu nenajde. 

Ještě, že má Jirku, který zdárně kočíruje všechny emoce a stojí při ní během rozhovoru s Hynkem. Ten Gábině více méně sděluje, že nemá problém, aby se k němu Šimon nastěhoval. Nejspíš to všechno probral s Dášou, která také nebyla proti. Jenže Gábina nesouhlasí s tím, že by u ní Šimon trávil jen pár víkendů v roce. Naštěstí Hynek tuto variantu ještě zvažuje a Šimonovi ji po škole vymlouvá. Ten z toho není kdovíjak nadšený. Ale k úlevě většiny zúčastněných je tato krize alespoň prozatím zdárně zažehnána. 

Je jasné, že se Šimonem tříská puberta. Gábina však nebyla jiná, jak ji její máma Milena upozorňuje. Nejspíš až teprve teď Gábina chápe, jak moc ve svém mládí své mámě křivdila.

Mára po Gábině hodí láhví 

Jenže zatímco u Gábiny se situace uklidňuje, u Marečků nabírá na obrátkách. Druhá terapie se moc nepovedla. Mára při ní málem vyletěl z kůže. Je to pro něj velmi citlivé téma. Staré rány začínají znovu bolet a on je jako divá zvěř zahnaná do kouta. Vůbec nechápe, s jakou lehkostí Karla terapii bere. Jako by probírali běžné věci. Jenže nevěra je málem stála manželství. Kryštof chce přitom jen odpovědi na jednoduché otázky. Chce vědět, v čem byl Štěpánek lepší než on. A když mu pak Karla řekne, že tuhle odpověď ještě hledá, nervově to nevydrží a mrskne po ní předmětem, který má po ruce. Že by zrovna takhle skončilo jejich manželství? 

Zdroj článku:
  • Autorský text