Pravou lásku našel temperamentní Petr Kostka až na druhý pokus, ale už to bylo na celý život

Pravou lásku našel temperamentní Petr Kostka až na druhý pokus, ale už to bylo na celý život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Celým životem Petra Kostku provází klidná a tolerantní Carmen Mayerová, která si kvůli němu zvolila život v komunistickém Československu, přestože měla na výběr.

Petr Kostka si svůj šarm uchoval do pozdního věku, ale v mládí to byl opravdový fešák, po kterém vzdychala nejedna herecká kolegyně. Kromě toho byl vždy velice společenský a měl smysl pro humor. Právě tím očaroval krásnou Carmen se španělskou krví.

Když se do něj Carmen zamilovala, měla za sebou už jedno nevydařené manželství, ze kterého vzešla dcera Kateřina. Petr Kostka byl v té době ženatý s Ingrid Vavrouchovou, měl dvě dcery. S ženou se potkal ještě na DAMU, a když poprvé otěhotněla, nechal školu plavat a svědomitě se staral o rodinu.

Lásce se však poroučet nedá. Zodpovědný otec od rodiny ztratil pro krásnou Carmen hlavu. Ten největší krok však udělala Carmen, když přišel rok 1968 a okupace Československa ji zastihla u rodiny ve Španělsku. Přestože jí všichni radili, ať zůstane, vrátila se za svou láskou. Ani jeden z nich nechtěl vztah na dálku. Rozhodli se nic dlouhodobě neplánovat a užívat si každý den, kdy jsou spolu.

Sílu své lásky si mohli vyzkoušet velmi brzy. Ingrid Vavrouchová zemřela po autonehodě a Kostka se ujal svých dvou dcer Zuzany a Heleny. Carmen do péče o velkou rodinu skočila po hlavě a přijala děvčata za vlastní. A s velkou rodinou kolem sebe se konečně v roce 1972 vzali. Zábavné je, že je ke svatbě dotlačily dcery. A o čtyři roky později se rodina rozrostla o dceru Terezku.

V rodině to ale fungovalo vždy jinak, než by člověk předpokládal. Carmen Mayerová má sice v žilách španělskou krev, ale v manželství byla vždy ona ta klidná a rozvážná. Naopak Petr Kostka je muž velmi impulsivní a výbušný, přestože na to nevypadá.

Petr Kostka a Carmen Mayerová, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Když byli manželé hosty v pořadu na Plovárně, shodli se, že právě tak rozdílné povahy a smysl pro humor je spojují. K dobru dali jednu příhodu, kdy se po manželské hádce rozhodl Kostka demonstrativně odejít z bytu. Aby dodal svému odchodu patřičný význam, vzal si i peřinu. Jeho žena v klidu myla nádobí a jen tak mimochodem se zeptala, kam má manžel vlastně namířeno s tou peřinou. V ten okamžik navztekanému manželovi došlo, že vlastně nemá kam jít a jak směšně vypadá. A právě humorem se snaží vše řešit dodnes.

Jediné, na čem se neshodnou, jsou světla v bytě. Petr je šetřílek a kudy chodí, tudy zhasíná. Carmen má naopak ráda světlo a hodně jí vadí, když za ní manžel neustále chodí a zhasíná, a to třeba i když uklízí a poletuje po velkém bytě.

Oba se shodli, že mají v životě velké štěstí, protože mají krásné děti i vnoučata a oba měli celou řadu nádherných hereckých příležitostí. Několikrát si zahráli i spolu, protože režiséry jejich vzájemná chemie vždy bavila. Určitě si na ně vzpomenete třeba v Četnických humoreskách.

Zdroje článku:
  • ČSFD,
  • Nostalgie,
  • autorský článek